Kő- és Kavicsbányász Napok

Ismét megrendezésre kerül a Kő- és Kavicsbányász Napok Velencén, 2017. március 2-3-án. A konferencián számos aktuális témával várják az érdeklődőket.

2017. február 22.

A konferencia tervezett témái: A MINATURA 2020 projekt félidős eredményei az MDOPI kapcsán;  Az aggregátum potenciál-felmérés legújabb eredményei; A hatóságok szerepe és az építőipari kivitelezés;  Bányászati hulladéklerakók újból; A bányafelügyelet szerepe, jogi aspektusok; A bányászat és a kormányhivatal - jogszabályváltozások;  Szilikátipari nyersanyagok az építőipar szolgálatában.

 

 

Szakmai szervező a Szilikátipari Tudományos Egyesület Kő- és Kavics Szakosztálya. Szakmai társszervezők, védnökök: Magyar Bányászati Földtani Hivatal, Magyar Bányászati Szövetség, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©