Vögele mini finiserek a baumán

A dízelmotoros változatok mellett két elektromos finiser is bemutatkozik.

2022. október 17.

A Vögele négy új finisert készül bemutatni az idei Baumán, melyek 0,25 és 1,80 m közti szélességben alkalmasak burkolatépítésre, és alulról egészítik ki a cég már jelenleg is igen széles aszfaltburkolat-építési termékkínálatát. A dízelmotor alternatívájaként mind a kerekes, mind a lánctalpas gép megvásárolható akkumulátoros-elektromos meghajtással is.

Lehetséges alkalmazások 

Kompakt méreteik és változtatható munkaszélességük révén a lánctalpas MINI 500 (dízel) és MINI 500e (elektromos), illetve a kerekes MINI 502 (dízel) and MINI 502e (elektromos) modellek is ideálisak kisebb építőipari projektekhez, melyek keretében járdákat, kerékpárutakat kell kivitelezni, vasúti vágányok között szükséges burkolatot építeni, vagy szűk, belvárosi területeken kell burkolatjavítást végezni.

A padok alap munkaszélessége 0,80 méter, ami hidraulikusan 1,35 méterig tolható ki. Ez további toldatok felszerelésével egészen 1,80 méterig növelhető, míg a legkisebb munkaszélesség csupán 0,25 méter. A kerekes és lánctalpas modelleket egyaránt jellemző kis fordulókör kivételesen mozgékonnyá teszi az új finisereket.

Ezzel együtt a kompakt szállítási méretek (2670 x 870 x 1585 mm), valamint a modelltől függően mindössze 1000-1500 kg-os tömeg a gépek munkaterületek közti mozgatását is nagyban megkönnyíti.

E-Power: Aszfaltburkolat-építés helyi emisszió nélkül a MINI 500e és MINI 502e modellekkel

Napjainkban a tenderkiírások egyre szigorúbb és szigorúbb károsanyag-kibocsátási követelményeket szabnak meg a különféle építőipari projektek esetén. A MINI 500e és MINI 502e finiserekbe épített akkumulátoros-elektromos hajtás jó megoldást jelent a helyi emisszió nélküli burkolatépítéshez. Amennyiben együtt használják őket a Hamm CompactLine széria szintén elektromos tandemhengereivel, a Vögele „e” betűvel jelölt kompakt finiserei teljes mértékben fenntartható megoldást kínálnak a hasonló munkákhoz.

Európai bevezetés

A gyártó tervei szerint a dízelmotoros változatok piaci bevezetésére 2023 első felében kerül sor Európában, az E-Power gépek pedig valamivel később lesznek megvásárolhatók. Az európai forgalmazásról a Wirtgen cégcsoport értékesítési- és szervizhálózata gondoskodik majd.

Szöveg és fotó: WIRTGEN GROUP; Vögele

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©