A Vögele sztárja a baumán

A Vögele 5. generációs gépeinek első példányaival érkezik Münchenbe.

2022. szeptember 09.

Sok más újdonság mellett az idei bauma szakkiállításon kerül sor a Vögele Super 1900-5(i) és Super 2100-5(i) finiserek, illetve a legújabb változatú AB 500 és AB 600 szélesíthető padok világpremierjére, melyek a cég 5. generációjának első példányai.

A jövő burkolatépítési kihívásaira nyújtott úttörő megoldásként az új generációs finiserek teljesítenek minden elvárást, melyet a korszerű útépítési elvek a hasonló gépektől megkövetelnek. Ennek részeként rugalmas, moduláris rendszerek állnak rendelkezésre a folyamatok automatizálása, a fenntarthatóság, valamint a felhasználóbarát jelleg és a gazdaságosság érdekében.

Bár az 5 generációt övező részleteket a gyártó a müncheni rendezvényig titokban tartja, annyit elárultak, hogy a fejlesztés során a felhasználói igények kerültek középpontba. A burkolatépítő brigádok szempontjából ez az egyszerű kezelés mellett a lehető legnagyobb kényelmet és biztonságot jelenti.

Tekintettel az alapanyagok folyamatosan növekvő árára, a sikeres útépítéshez egyre elengedhetetlenebbé válik a gazdaságosság is. Ebből kiindulva a Vögele 5 finisereken rövid beüzemelési időtartamokról gondoskodott, de a logisztika hatékonyságán és a gépek rendelkezésre állásán is tovább javítottak. Emellett optimalizálták a különféle vezérlő- és támogató rendszerek segítségével megvalósított automatizációt is, így növelve mind a hatékonyságot, mind a beépítés minőségét.

Napjainkban a fenntartható projektlebonyolítást minden korábbinál nagyobb figyelem övezi, ez alól pedig az útépítés sem kivétel. A kapcsolódó célirányos fejlesztések a teljesítmény szinten tartása mellett csökkentették az új generációs finiserek zajkibocsátását és üzemanyagfogyasztását. Mivel minden megtakarított liternyi üzemanyag csökkenti a CO₂ kibocsátást is, a fentiekből nem csupán a gépet üzemeltető vállalkozók profitálnak, de környezetünket is kisebb terhelés éri.

Szöveg és fotó: Wirtgen Group /A John Deere Company

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©