Új Dynapac finiser kisebb útépítésekhez

A Dynapac az idei ConExpo kiállításon mutatta be az elsősorban parkolók, illetve mellékutak burkolására tervezett D17C aszfaltfinisert.

2023. június 07.

A Dynapac az idei ConExpo kiállításon leplezte le az elsősorban közepes vagy nagyobb parkolók, illetve mellékutak burkolására tervezett D17C aszfaltfinisert. 2,4 és 4,7 méter közti munkaszélességével – mely toldatok felszerelésével további 0,8 méterrel növelhető – az újdonság az FC1700C modellt váltja a cég kínálatában.

A D17C alapkiépítésben a Dynapac kéttonnás, VF0816 típusjelű padját kapta meg, mely kategóriájának legnehezebb padjaként a gyártó szerint tovább javítja a burkolatépítés minőségét. A terítőpaddal együtt a teljes gép üzemkész tömege 8,8 tonna.

120 lóerős Cummins motorjával a finiser legnagyobb menetsebessége 5 km/h, míg legfeljebb 43 méternyi burkolat kivitelezésére képes percenként.

Szintén újdonságnak számít a motor által hajtott, 16 kWh-s generátor, mely a hibákat kizáró, hatékonyságot és megbízhatóságot növelő fűtési rendszer része. Ennek lényege, hogy a padfűtés vezérlése automatikusan történik a munka folyamatosságának biztosítása érdekében.

A fejlesztés során a gyártó áttervezte a csigarendszert is, hogy hatékonyabbá váljon az anyag továbbítása a padhoz. A négycsigás rendszer a Dynapac megfogalmazása szerint „kiváló minőségű, magabiztos munkát tesz lehetővé azáltal, hogy kiváltja a kézimunkát nagyobb szélességű burkolatépítéskor.”

Emellett tovább nőtt a kényelem és egyszerűsödött az irányítás is. A kormányzás két joystick segítségével történik: egyenes irányú haladáskor a két kar azonos irányba mozog, ám élesebb fordulókhoz ellenkező irányba téríthetők ki.

A kettős adagolószalag szélessége 56 cm.

A D17C alapfelszerelése a teljesség igénye nélkül:

  • Megfordítható irányú csigák és szalag
  • Cserélhető, kopásálló adagolóléc-lapok
  • Több szekcióból álló, kopásálló csigák
  • Lemosórendszer
  • Dupla kezelőpult hagyományos elektronikával
  • Oldalesés-vezérlés padtoldatokhoz
  • Fűtött oldalpajzs

A fentieken túl felár ellenében többek közt szintezőrendszer, padtoldatok, vonóhorog, vágólemezek és esővédő tető is rendelhető az új finiserhez.

Forrás és fotó: Ammann

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©