Intermat: Hitachi,Wirtgen

A Hitachi és a Wirtgen zászlóshajói a kiállításon.

2024. április 25.

Hitachi

A japán Hitachi összesen tíz gépet – különböző méretű kotrókat és homlokrakodókat – mutat be csaknem 1000 négyzetméteres standján. Minikotróik közül a ZX26U-6 és a ZX33U-6 lesz ott Párizsban, míg a közepes mértosztályt a Zaxis-7 széria tagjai képviselik: a ZX95W-7 és a ZX135W-7 gumikerekes modellek, valamint a gumihevederes ZX95USB-7 és ZX225USLC-7.

ZX33U-6

Mindemellett a Hitachi nagyobb gépeket is megvillant, így a speciális feladatokra szánt ZX390TC-7 kotrót és a ZW310-7 homlokrakodót.

ZX390TC-7

Végül – de nem utolsósorban – az érdeklődők két új elektromos modellel, a ZX55-6EB és ZE135-7EB akkumulátoros kotrókkal is találkozhatnak, de nem maradhat el a szoftveres technológiák bemutatása sem. Utóbbiak közé tartozik a ConSite telemetriarendszer vagy a kiállított eszközökre szerelt Leica Geosystems és Trimble márkájú gépvezérlő rendszerek.

ZX55-6EB

Wirtgen

A Wirtgen kiállításának fénypontjai közül a rendezvényen lesz első ízben látható a MOBIREX MR 100(i) NEO / NEOe mobil röpítőtörő, mely az első fecske a Kleemann új kompakt törőgépei közül. Azon felül, hogy hatékony, rendkívül sokoldalú, teljesítménye pedig kiemelkedő, a NEOe változattal életképes megoldássá válik a tisztán elektromos üzemeltetés is.

Hamm CompactLine 10e

A Hamm HD CompactLine új akkumulátoros-elektromos tandemhengerei alacsony zajszint és helyi zéró károsanyag-kibocsátás mellett garantálnak hagyományos társaikkal megegyező, kiváló tömörítési tulajdonságokat. Közülük a hengerspecialista a 2,7 tonnás HD 12e típust állítja ki a francia fővárosban.

Szintén a fenntarthatóságon van a hangsúly a Benninghoven legújabb generációs égői kapcsán is – az aszfaltkeverőkben használt égők most először üzemeltethetők 100 százalékban zöldhidrogénnel, ami újabb jelentős lépést jelent a fenntartható útépítés felé vezető úton.

Vögele MINI 500 és MINI 502

Ami pedig az aszfalt beépítését illeti, a Vögele MINI 500 és MINI 502 típusjelű, kimondottan kicsi, finiserei arra kínálnak megoldást, ha hely szűkében kell burkolatot építeni.

Forrás és fotók:: Hitachi,Wirtgen Group

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©