Új személyemelő az Ommelift kínálatában

2021. július 28.

Az Ommelift A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét. A pótkocsira épített 1500 EX típus maximális munkamagassága 15 méter, 230 kg-os legnagyobb kosárterheléséhez pedig 8,5 méteres oldalkinyúlás társul. Emellett az összecsukható emelőkar-rendszernek hála az új eszköz magas akadályok felett is képes átnyúlni.

Szállításhoz összecsukva az új modell hossza mindössze 6040 mm, magassága pedig csupán 1990 mm. Ennek, illetve az alacsony, 2 tonnás saját tömegnek köszönhetően a személyemelő szűk, bonyolult helyeken is könnyen manőverezhető. Az 1500 EX alapkiépítésben kétfokozatú irányítással készül, mely garantálja a finom és biztonságos mozgatást.

Az emelőkar és a letalpalók hidraulikus mozgatása rendkívül előnyös, hiszen egyszerűvé és pontossá teszi az üzemeltetést, ráadásul – mivel rövid idő alatt menetkész állapotba hozható – az eszköz gyorsan szállítható egyik munkahelyről a másikra. A kosár nagy tartományban, ±50 fokban forgatható, ami lehetővé teszi, hogy két személlyel pl. homlokzatokkal párhuzamosan üzemelhessen.

Az 1500 EX opcionálisan működtethető rádiótávirányítással is – ez kiváltképp olyankor előnyös, ha a földön tartózkodó kezelő az emelő körül mozogva tarja rajta a szemét az esetleges akadályokon.

Az meghajtásáról egy elektromos motor gondoskodik, melyet a 230 voltos hálózatra lehet csatlakoztatni, így főleg olyan helyekre ajánlott, ahol huzamosabb ideig kell munkát végezni. Ezzel szemben az 1500 EXB modell energiaellátásához egy nagyteljesítményű akkucsomagot (24V/139Ah/5h) építettek be, vagyis ez a változat ott is bevethető, ahol nem áll rendelkezésre elektromos hálózat. Az 1500 EX tömege a villanymotorral mindössze 2000 kg.

Kompakt méreteivel, csekély súlyával és sokoldalú használhatóságával az új 1500 EX praktikus személyemelő, mellyel sokféle és összetett feladat oldható meg. Az első példányok kiszállítása már megkezdődött a gyártó dániai üzeméből.

Forrás és fotó: OMMELIFT A/S

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2021 ©