Komatsu pofástörő Európában

Néhány hónapja kapható a Komatsu új, BR380JG-3 pofástörője Európában, nagy érdeklődés övezi piacra lépését.

2021. november 18.

A Komatsu által idén április végén bemutatott, Stage V dízelmotorral szerelt BR380JG-3 gépe különösen a nettó zéró CO2-kibocsátású mobil pofástörők iránt érdeklődő vásárlók körében tarthat számot komoly érdeklődésre. Figyelembe véve a Komatsu tisztább környezet érdekében tett vállalásait és a CO2-kibocsátás mérséklésére vonatkozó egyre növekvő ügyféligényeket, minden egyes Európában eladott BR380JG-3 része egy különleges CO2-kompenzációs programnak. Mint Vince Porteous, a Komatsu Europe termékmenedzsere kifejtette: „Úgy gondoltuk, jól illene az alkalomhoz, ha az új BR380JG-3 bemutatóját a nemzetközi Föld napjára időzítenénk, hiszen a BR380JG-3 a Komatsu első nettó zéró CO2-kibocsátású dízelmotoros gépe Európában."

A BR380JG-1 népszerűségére építő BR380JG-3 vadonatúj, kéttengelyes kialakítású vibrációs adagolója egyenletes anyagáramlást tesz lehetővé a hatékony, kétlépcsős szeparátor-rácssor irányába. A félautomata adagolórendszer automatikusan érzékeli a törő túlterhelését, illetve szintén automatikusan vezérli az adagolást, így garantálva az egyenletes, hatékony termelést.

A garatméret 1.065 mm x 550 mm, az automatikus pofabeállítás pedig felhasználóbarát jellegénél fogva megkönnyíti az üzemeltető számára, hogy egységnyi idő alatt a lehető legnagyobb mennyiségű anyagot dolgozza fel a kívánt méretre. Köszönhetően a 240 tonna/órás legnagyobb törési kapacitásnak és az 1.050 mm széles, 120 m/perc sebességű kihordószalagnak, 37 tonnás depóniák hozhatók létre anélkül, hogy a gépet el kellene mozdítani.

Extraként a BR380JG-3 törőhöz oldalsó meddőkihordó-szalag és mágneses szeparátor is rendelhető, melyek tovább fokozzák a sokoldalúságot. Az egy gombnyomásos indítás és leállítás funkcióval a gép működtetése rendkívül egyszerűvé válik, az alapáras rádiótávirányítással pedig a kezelők egyszerre többféle feladatot is végezhetnek, mely szintén a hatékonyságra van pozitív hatással.

A beépített nagy felbontású képernyő, melyen 27 nyelven jeleníthetők meg az információk, valós időben tájékoztat a gép állapotáról, az üzemanyagfogyasztásról és a gazdaságos működés feltételeiről.

A BR380JG-3 fejlett biztonsági rendszerein belül említést érdemel a kihajtható fellépő, melyen keresztül a talajszintről is könnyen hozzá lehet férni a gép különféle részeihez, mialatt megmarad a 2.870 mm-es szállítási szélesség. Emellett a törő új biztonsági korlátokat is kapott, a biztonsági hevederekhez pedig új rögzítési pontok állnak rendelkezésre.

Szintén fontos része a pofástörőnek a gyártó Komtrax telemetriarendszere, amely jelentéseket biztosít nemcsak a gép teljesítményéről, de a motor utókezelő-rendszerének állapotáról és a karbantartásokról is, mindezt ráadásul 4G-s mobilhálózaton keresztül.

Forrás:  Komatsu Europe

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©