Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

2021. április 28.

A Komatsu Europe a napokban jelentette be új, PC2000-11 típusjelű hidraulikus kotrójának érkezését. A mérlegen 202 tonnát nyomó nehézsúlyú munkagép teljesíti az EU Stage V norma előírásait. A PC2000-11 motorja erősebb is lett, és a gyártó a motor-szivattyú vezérlését is módosította a rövidebb ciklusidők és a többcélú felhasználás elősegítése érdekében. A hidraulikarendszer teljesítményének optimalizálása folytán a ciklusidők szempontjából még a legendás PC2000-8 modellt is lekörözte.

Ennek is betudható, hogy a PC2000-11 ideális 60-150 tonnás merev vázas dömperek megtöltéséhez, de fedőrétegek letakarításához és szén vagy jövesztett kőzet rakodásához is kiváló eszköz. A hűtőrendszert, motort, erőátvitelt és hidraulikaszivattyúkat magába foglaló egység egyszerűsítésével sikerült elérni, hogy alacsonyabb legyen a fülkén belüli zajszint, a fontosabb részegységek pedig jól hozzáférhetők, ami csökkenti a tervezett karbantartásokhoz szükséges munkaórák számát.

A gyártó kiemeli, hogy ergonomikus kialakításával a PC2000-11 nagyméretű, kimondottan bányászati használatra tervezett fülkéje biztonságos és kényelmes a gépkezelők számára. Elsőbbséget élvez a biztonság: a PC2000-11 fülkéjéhez vezető lépcső hidraulikusan hajtható le és fel, és a véletlen működtetést gátoló Komatsu neutral detect rendszer mellett külső vészleállító kapcsolók is helyet kaptak a gépen. A fentiekhez hasonlóan az alapfelszereltség része a gyártó KomVision elnevezésű körkörös kamerarendszere is. Annak érdekében, hogy a kezelő szemmel tarthassa a kotrót megközelítő bányadömpereket és kisebb járműveket, a hét kamerából álló rendszer 360 fokos felülnézeti képet alkot a munkakörnyezetről, melyet a külön erre szolgáló 26 centis érintőképernyős monitoron jelenít meg.

A Komatsu már bevált kipufogógáz-utókezelő rendszerének köszönhetően a PC2000-11 adblue folyadék használata nélkül is megfelel a szigorú EU Stage V emissziós szabványnak. Hozzávéve a Komtrax Step5 és Komtrax Plus szolgáltatásokat, illetve a Komatsu Care támogatási csomagot, a PC2000-11 figyelemre méltó új értéket képvisel a vásárlók számára.

A gyártó szerint a PC2000-11 magas szintre emeli a többcélú használhatóságot, míg termelékenysége akár 12 százalékkal is magasabb lehet, azaz több dömpert rakhat meg műszakonként. Áttervezett hidraulikarendszere folyamatosan figyeli a felszerelt munkaeszközt érő terhelést, és az üzemeltetési körülmények függvényében optimalizálja a hidraulikus teljesítményt. A modell választható üzemmódjaival – melyek közt megtalálható a már említett „Power Plus” mód is – a teljesítmény mindig az adott feladathoz igazítható. Ezzel párhuzamosan a rövidebb ciklusidőkről a nagyobb motorteljesítmény és az átdolgozott motor-szivattyú vezérlés gondoskodik.

Köszönhetően a gém vastagabb, erősebb lemezeinek és öntvényeinek, a megerősített alsó- és felső váznak, a nagyobb átmérőjű támasztógörgőknek és a hidraulikus munkahengerek jobb minőségű tömítéseinek, a vevők hosszabb élettartamú alkatrészekkel számolhatnak, míg a munkaeszközök hengerein alkalmazott új tömítések szintén hozzájárulnak, hogy a PC2000-11 a legkomolyabb igénybevételt jelentő alkalmazásokkal is képes legyen megbirkózni.

 Komatsu Europe International N.V.​ alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©