Új homlokrakodó a Komatsu kínálatában

Új  WA70M-8 kompakt homlokrakodó a Komatsu Europe  kínálatában. 

2020. május 27.

Új mindenes EU Stage V motorral

A vadonatúj Komatsu WA70M-8 kompakt homlokrakodót a páratlan gépkezelői kényelem és a fülkéből nyíló kifogástalan kilátás mellett nagyfokú üzembiztonság, ergonomikus kezelőfelületek és meghökkentően könnyű kezelhetőség jellemzik, az i-re a pontot pedig a merész, modern dizájn teszi fel, amellyel a gép egyértelműen kitűnik a tömegből. Bármilyen munkáról legyen is szó, a KOMTRAX telemetriával felvértezett WA70M-8 verhetetlen ár-érték aránnyal száll harcba a vásárlók kegyeiért.

Az új rakodó építőipari, mezőgazdasági, kertészeti és tereprendezési munkák esetén egyaránt megbízható és sokoldalú segítőtárs, melyet többek közt hidraulikus gyorscsatoló-rendszerének, az Easy Fork gémkinematikának és az elérhető szerelékek széles választékának köszönhet.

Erős, rugalmas, sokoldalú

A WA70M-8 motorterében a Komatsu erős, mégis alacsony károsanyag-kibocsátású turbódízele lakik, amely a beépített részecskeszűrővel az EU Stage V emissziós normát is teljesíti. Mindezek mellett az elődmodellhez képest 25 százalékkal nőtt a csúcsteljesítmény, amely immár 46,2 kW (62,8 Le). Mivel a gépet az építőiparban jellemző nehéz körülményekre optimalizálták, az automata hidrosztatikus váltó négykerék-meghajtással párosul, és már alacsony fordulaton is komoly nyomaték áll rendelkezésre, így a jármű még emelkedőkön is fürge marad.

Ha Komatsu raklapvillák használatával mozgat terheket, a gépkezelő nyugodtan hagyatkozhat az Easy Fork rendszerre, amely a villát automatikusan a talajjal párhuzamos helyzetben tartja. Ezen kívül a kezelők munkáját a homlokrakodó könnyű kezelhetősége, valamint a Z-karos gémszerkezet által biztosított gyors, egyszerű kanáltöltés és tekintélyes felszakítóerő is nagyban segíti.

Kedvező üzemeltetési költségek

Hála a nagyra nyíló motorborításnak és a billenthető fülkének, nem okoz gondot a karbantartási pontokhoz való hozzáférés. Említésre méltó az is, hogy a részecskeszűrő tisztítási periódusa 6.000 óra, ami átlagos használat esetén 10 éves korig karbantartásmentessé teszi az alkatrészt. Az alacsony fordulaton is nyomatékos, új tervezésű motor javítja a gép teljesítményét, így feladattól függetlenül biztosít alacsony fogyasztást.

Ezen felül a KOMTRAX telemetria rendszer magasszintű flottakezelést és támogatást tesz elérhetővé, óvja a homlokrakodót a helytelen használattól, illetve maximális hatékonyságot és rendelkezésre állást garantál – ráadásul mindezt felár nélkül.

Biztonság és kényelem

A kifogástalan üzembiztonság érdekben a rakodógép alacsony súlypontja javítja a stabilitást, míg a kompakt méretek és az áttervezett motorburkolat révén minden irányban kiváló kilátás nyílik a fülkéből.

A beépített, nagyméretű és magas felbontású multifunkciós TFT-LCD monitor 24 előre telepített nyelvet tartalmaz, ezzel szinte minden gépkezelő igényeinek azonnal megfelel. Ami a rendelhető extrákat illeti, légkondicionáló és elektronikus vezérlésű felfüggesztés tehetik még tökéletesebbé a kényelmet és a termelékenységet.

Egyszerű karbantartás

Miután a fülke dönthető, minden karbantartási és javítási munka egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Az elektromos alkatrészek az extra védelem kedvéért külön borítást kaptak, a napi rutinellenőrzések megkönnyítése érdekében a motorburkolat szélesre nyílik, és a könnyen tisztítható, szélesbordájú hűtő (amely felár ellenében változtatható forgásirányú ventilátorral is rendelhető) is kényelmesen hozzáférhető.

 

Szöveg és kép: Komatsu Europe International N.V.​

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©