Kőtörő géplánc a Kleemann-tól

Az új EVO2 generáció eszközei alkotják a gépláncot a kőanyagok feldolgozásához.

2022. február 16.

Mind a MOBICAT MC 110(i) EVO2 pofástörő, mind a MOBICONE MCO 90(i) EVO2 kúpostörő tervezésénél elsődleges szempont volt a kapacitás, a hatékonyság és a rugalmas alkalmazhatóság. Mivel a gyártó tisztában van vele, hogy a kétféle mobil gépet az elő- és másodtörés eszközeként gyakorta használják együtt, szintén nagy hangsúlyt kapott a kombinált teljesítmény és az egyszerű sorbaköthetőség.

Összehangolt teljesítmény beton és aszfalt adalékanyagok gyártásához

Az új EVO2 generáció két törője tökéletes szinkronban működik, ami nemcsak az anyag ki- és bemeneti pontjaiban, de az összehangolt teljesítményben is tetten érhető: a pofástörő kapacitásához igazodva a kúpostörő tökéletesen használható ki a másodtörés során. Ez már csak azért is lényeges, mert a kúpostörők esetében az adagolás kimondottan fontos ahhoz, hogy a legmagasabb minőség a lehető legminimálisabb kopás mellett legyen elérhető. Míg az MC 110 EVO2 résnyílása hidraulikusan állítható akár 180 mm-ig, az MCO 90 EVO2 résnyílása az új törőelemekkel 6 és 45 mm között változtatható. A bemenő anyagtól függően egy osztályozó beállításával a géplánc alkalmas betonhoz és aszfalthoz megfelelő frakciók előállítására is.

CFS (Continuous Feed System) az optimális törésért és intelligens gépláncokért

Hála a forradalmi CFS (Continuous Feed System) adagolórendszernek, a két eszköz törési teljesítménye automatikusan optimalizálható, így az összekapcsolt gépek folyamatosan maximális hatékonysággal képesek feldolgozni az anyagot. Ezzel párhuzamosan a rendszer figyeli a törőkamra telítettségét, és mikor ez elér egy előre beállított szintet, emberi beavatkozás nélkül módosítja a bemenő anyag mennyiségét.

Ezzel a CFS rendszer tökéletes alapot teremt összehangolt gépláncok létrehozásához. Sőt, az előtörő egyik vagy mindkét kihordószalagjához extraként rendelhetők további szenzorok is, melyekkel a rendszer a másodtörő adagolóegységének telítettségét követi nyomon.

Biztonsági megfontolásból a törők és osztályozók hagyományos módon, vezetékkel kapcsolódnak egymáshoz. Ha valaki megnyomja a vészleállító gombok bármelyikét a gépláncon, az összes gép biztonságosan leáll.

Szöveg és fotó: Wirtgen Group, Europe

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©