Elstartolt a bauma

Iparágunk szívdobbanása - mondják a szervezők.

2022. október 24.

A fenti szlogennel hívják a szervezők a szakembereket a baumára, az építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

Kiállítókból és szakemberekből nem is lesz hiány: több mint 3000 kiállító érkezik 58 országból, akik 200] 000 négyzetméter beltéri és 420.000 négyzetméter kültéri helyszínen jelennek meg.

Digitalizáció és fenntarthatóság – ezek lesznek az iparág mozgatórugói a jövőben. Ezek tükröződnek a bauma szervezői által meghatározott öt kulcstémában is. Az általuk generált fejlődés döntően alakítja majd a piacokat világszerte.

  • A jövő építési eljárásai és anyagai – 3D nyomtatás, moduláris építés, új anyagok.
  • Út az autonóm gépekhez – Human Machine Interface (HMI), robotok az építkezéseken.
  • Bányászat: fenntarthatóság, hatékonyság és megbízhatóság. A bányászat digitalizálása, környezetvédelem és rekultiváció.
  • Digitális építés, digitális munkaterületek. Virtuális valóság, digitális iker, BIM, M2M (Machine-to-Machine) kommunikáció.
  • Út a nulla széndioxid-kibocsátás felé – csökkentett CO2-kibocsátású anyagok, hibrid járművek, elektromos és hidrogénmeghajtás.

E témákban több szakmai előadást, vitát rendeznek a szervezők. Ezekről következő, 2022. téli nyomtatott lapszámunkban olvashatnak majd. 

Fotók: Messe München

 

 

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©