Elstartolt a bauma

Iparágunk szívdobbanása - mondják a szervezők.

2022. október 24.

A fenti szlogennel hívják a szervezők a szakembereket a baumára, az építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

Kiállítókból és szakemberekből nem is lesz hiány: több mint 3000 kiállító érkezik 58 országból, akik 200] 000 négyzetméter beltéri és 420.000 négyzetméter kültéri helyszínen jelennek meg.

Digitalizáció és fenntarthatóság – ezek lesznek az iparág mozgatórugói a jövőben. Ezek tükröződnek a bauma szervezői által meghatározott öt kulcstémában is. Az általuk generált fejlődés döntően alakítja majd a piacokat világszerte.

  • A jövő építési eljárásai és anyagai – 3D nyomtatás, moduláris építés, új anyagok.
  • Út az autonóm gépekhez – Human Machine Interface (HMI), robotok az építkezéseken.
  • Bányászat: fenntarthatóság, hatékonyság és megbízhatóság. A bányászat digitalizálása, környezetvédelem és rekultiváció.
  • Digitális építés, digitális munkaterületek. Virtuális valóság, digitális iker, BIM, M2M (Machine-to-Machine) kommunikáció.
  • Út a nulla széndioxid-kibocsátás felé – csökkentett CO2-kibocsátású anyagok, hibrid járművek, elektromos és hidrogénmeghajtás.

E témákban több szakmai előadást, vitát rendeznek a szervezők. Ezekről következő, 2022. téli nyomtatott lapszámunkban olvashatnak majd. 

Fotók: Messe München

 

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©