Bauma: a Wacker innovációs díjra jelölése

Az Intermat 2018 után az idei Baumán is innovációs díjra jelölték a Wacker elektromos meghajtású termékcsaládját.

2019. január 10.

A Wacker Neuson nulla károsanyag-kibocsátású termékcsaládját a közelmúltban jelölték a 2019-es Bauma innovációs díjra a „gépek” kategóriában. A szokásoknak megfelelően a győztesek kilétére áprilisban derül fény az építőipari szakkiállítás müncheni megnyitóján.

A Wacker Neuson az első építőgép-gyártó, melynek kínálatában minden eszköztípusból megtalálható legalább egy elektromos modell – köztük döngölők, lapvibrátorok, homlokrakodók, dömperek és minikotrók. A károsanyag-kibocsátás teljes kiküszöbölése mellett a zéró emissziós termékekkel végzett munkák további előnyei közé tartozik az igen alacsony zajszint, amely fontos szempont lehet az olyan belvárosi munkaterületek esetén, melyekből a különféle infrastruktúra-építési és -felújítási munkák miatt minden nagyobb európai városra jut legalább egy. Ezzel megvalósul a környezet és a gépkezelők egészségének fokozottabb védelme, csökken a települések zaj- és légszennyezése, ráadásul az elektromos gépek üzemeltetése rendkívül költséghatékony is, hisz szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek.

Idén a Wacker Neuson is ott van a Bauma innovációs díj szerencsés jelöltjei közt a „gépek” kategóriában. A minden harmadik évben odaítélt díjjal azokat a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket ismerik el, melyek oly módon érnek el komoly sikereket a legmodernebb technológiák gyakorlati alkalmazásában és piacképessé tételében, hogy az a környezet és az emberek érdekeit, illetve az erőforrások hatékonyabb felhasználását szolgálja.

Wacker Neuson Sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©