Hét százalékkal csökkent a brit építőipar

Hét százalékkal csökkent tavalyhoz képest a brit építőipar termelése a tavalyihoz képest. A borús számok ellenére a szakemberek bíznak a kormányzati intézkedésekben.

2013. április 23.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyság építőipari termelése az idén februárban hét százalékkal alacsonyabb volt, mint 2012-ben. A Nemzeti Statisztikai Hivatal adatairól a Construction Europe is beszámolt.

Ha az elmúlt három hónap adatait hasonlítjuk össze, a számok még rosszabb képet mutatnak, a 2012 decemberi adatokhoz képest 8.9 százalékos az építőipar termelésének csökkenése.

Az Építőipari Termékek Szövetsége (Construction Products Association) februári előrejelzésében egész évre folyamatos csökkenést jósol a szektorban. A Szövetség gazdasági igazgatója, Noble Francis szerint a szövetség előrejelzése szerint az ipari termelés csökkenése várhatóan két százalékos lesz 2013-ban. Francis hozzátette: "Ennek elkerülhetetlenül szélesebb hatása lesz a gazdaság egészét nézve. Ha a kormány intézkedései, melyeket az elmúlt 18 hónapban tett, célt érnek, melyeket a lakhatás javítása és az infrastruktúra-fejlesztés terén tett, azok biztosíthatják a kellő fellendülést ezen a területen."

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©