Hét százalékkal csökkent a brit építőipar

Hét százalékkal csökkent tavalyhoz képest a brit építőipar termelése a tavalyihoz képest. A borús számok ellenére a szakemberek bíznak a kormányzati intézkedésekben.

2013. április 23.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyság építőipari termelése az idén februárban hét százalékkal alacsonyabb volt, mint 2012-ben. A Nemzeti Statisztikai Hivatal adatairól a Construction Europe is beszámolt.

Ha az elmúlt három hónap adatait hasonlítjuk össze, a számok még rosszabb képet mutatnak, a 2012 decemberi adatokhoz képest 8.9 százalékos az építőipar termelésének csökkenése.

Az Építőipari Termékek Szövetsége (Construction Products Association) februári előrejelzésében egész évre folyamatos csökkenést jósol a szektorban. A Szövetség gazdasági igazgatója, Noble Francis szerint a szövetség előrejelzése szerint az ipari termelés csökkenése várhatóan két százalékos lesz 2013-ban. Francis hozzátette: "Ennek elkerülhetetlenül szélesebb hatása lesz a gazdaság egészét nézve. Ha a kormány intézkedései, melyeket az elmúlt 18 hónapban tett, célt érnek, melyeket a lakhatás javítása és az infrastruktúra-fejlesztés terén tett, azok biztosíthatják a kellő fellendülést ezen a területen."

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©