Zöld út a chilei szélerőmű parknak

Észak-Chilébe tervez a GDF Suez által többség tulajdonolt chilei cég szélerőműparkot. Az utolsó részlege is megkapta az építési engedélyt.

2013. május 23.

A chilei állam is rábólintott a chilei energiacég, az E-CL nagyszabású szélerőmű parkjának terveire - áll a vállalat közleményében. Ezzel pedig zöld utat kapott a vállalat által az Atacama-sivatagba tervezett, Észak-Chilében található Calama városa közelében található szélerőmű park építése.

A tervezett szélerőmű 310 MW teljesítményű lesz, a projekt várható költsége 685 millió dollár lesz. A parkot három részletben kellett engedélyeztetni, az utolsó most kapott engedélyt. A beruházás része egy több mint 28 kilométeres távvezeték építése is, mellyel az erőmű az országos hálózathoz tud csatlakozni. Az E-CL többségi tulajdonosa a Magyarországon is jelenlévő francia GDF Suez cég.

A fejlődő országokban lendületbe jött a szélerőműpark építés, korábban hírt adtunk róla, hogy Kenyában az Afrikai Fejlesztési Bank finanszírozásában épül hasonló létesítmény.

santiago 01

Santiago, Chile fővárosa

(A címlapkép forrása a gdfsuezla.com., a cikkben a morguefile.com)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©