Nagyot dob a Nokia a budapesti beruházásával

2015. június 26.

A Nokia Networks Magyarországon létrehozza az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját. Összefoglaltuk a lényeget.

A Nokia Networks Magyarországon létrehozza az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját. Azzal, hogy 700 új munkatársat vett fel, a létszámuk meghaladta az 1900-at. Az ingatlanpiaci válság óta folyamatban lévő legnagyobb irodapiaci beruházásban egy majdnem 25 ezer négyzetméteres központot hoznak létre, amely nemcsak Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz, de a Nokia globális kutatás-fejlesztési és innovációs ágazatának is fontos tagja lesz.

Munkások dolgoznak a Nokia Networks budapesti összevont telephelyén, a VIII. kerületi Szigony utcánál 2015. június 26-án (MTI)

Egy nagy piaci expanzióval egyébként a Nokia megvásárolja az Alcatel francia vállalatot, ezzel a világ legnagyobb távközlő fejlesztő kapacitása jön létre, és ennek egyik legfontosabb része lesz a magyarországi kutatás-fejlesztési központ.

A 25 ezer négyzetméteres fejlesztési központot egyelőre tíz évre bérli a Nokia, tehát egy minimum tízéves elköteleződést jelent, ez összességében 700 új munkahely létrejöttéhez segítette a vállalatot. Ez a kutatás-fejlesztési központ magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkahelyeket hoz majd létre. A projekt mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©