Nagyot dob a Nokia a budapesti beruházásával

Az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját hozza létre a fővárosban a Nokia Networks. A beruházásra mi is kíváncsiak voltunk.

2015. június 26.

A Nokia Networks Magyarországon létrehozza az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját. Összefoglaltuk a lényeget.

A Nokia Networks Magyarországon létrehozza az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját. Azzal, hogy 700 új munkatársat vett fel, a létszámuk meghaladta az 1900-at. Az ingatlanpiaci válság óta folyamatban lévő legnagyobb irodapiaci beruházásban egy majdnem 25 ezer négyzetméteres központot hoznak létre, amely nemcsak Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz, de a Nokia globális kutatás-fejlesztési és innovációs ágazatának is fontos tagja lesz.

Munkások dolgoznak a Nokia Networks budapesti összevont telephelyén, a VIII. kerületi Szigony utcánál 2015. június 26-án (MTI)

Egy nagy piaci expanzióval egyébként a Nokia megvásárolja az Alcatel francia vállalatot, ezzel a világ legnagyobb távközlő fejlesztő kapacitása jön létre, és ennek egyik legfontosabb része lesz a magyarországi kutatás-fejlesztési központ.

A 25 ezer négyzetméteres fejlesztési központot egyelőre tíz évre bérli a Nokia, tehát egy minimum tízéves elköteleződést jelent, ez összességében 700 új munkahely létrejöttéhez segítette a vállalatot. Ez a kutatás-fejlesztési központ magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkahelyeket hoz majd létre. A projekt mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©