Elkészült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új kollégiuma

2015. szeptember 21.

Elkészült, és már be is költöztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói a Ludovika Campus területén épült új, Orczy Úti Kollégiumba.

A kormány 2013 decemberében döntött a Ludovika Campus kollégiumának megépítéséről, ezzel kibővítve az egyetemi nagyberuházást. A tervezési és építési munkálatok figyeltek a hallgatók véleményére is, így a létesítmény az ország egyik legmagasabb színvonalú kollégiumi szállása lett. A tizenháromezer négyzetméteres, hatszáz férőhelyes, ötemeletes épület szintjein kétágyas szobák helyezkednek el saját vizesblokkokkal, és közösségi terek és korszerű konyhagépekkel felszerelt tágas főzőhelyiségek is a hallgatók rendelkezésére állnak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának új hallgatói kollégiuma a fővárosi Nagyvárad téren 2015. szeptember 14-én (MTI).

A lakóhelyiségeken kívül nemcsak a hallgatói szervezetek és szakkollégiumok irodáinak elhelyezését biztosítja az épület, így szeptembertől előadások és rendezvények helyszínéül is szolgálhatnak majd a földszinten található multifunkciós konferenciatermek.  A Közigazgatás-tudományi Kar hallgatóinak új, 13 ezer négyzetméteres, hatszáz férőhelyes kollégiuma a Finta és Társai Építész Stúdió tervei alapján épült meg.

A kollégium mellett további fejlesztések is várhatóak az Orczy-park területén. A tervek szerint két év múlva vehetik birtokba a hallgatók az új, multifunkcionális sportközpontot. A létesítmény része lesz egy ezerháromszáz fős nézőtérrel rendelkező sportcsarnok, egy kétszáz személyes tornacsarnok, egy huszonöt méteres fedett uszoda, egy kétszer tíz lőállásos és egy huszonöt méteres lőtér, valamint egy négyszáz méteres futókör is. Szintén ekkorra készül el a négyezer diák befogadására alkalmas új oktatási épület, amely konferenciaközpontként is működhet a későbbiekben.

Forrás: Ludovika-campus.hu

Fotó: MTI/Balaton József

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai lakáspiaci hírek

Az első negyedévben közel 29 százalékkal több lakás épült, mint tavaly. Minden nyolcadik hazai lakás újulhat meg a következő egy évben egy felmérés szerint.

Hazai energetikai hírek

Egy lépéssel közelebb a magyar-szerb gázvezeték, fejlődik az észak-dunántúli áramhálózat, a pécsi hőerőmű egykori hulladékából építőanyag készülhet.

Hazai turisztikai fejlesztések

Hamarosan indul a sármellék-zalavári repülőtér fejlesztése, kezdődik a szigetvári várat körülvevő park felújítása és a Pilisi Parkerdő területén is fejlesztenek.

Hazai turisztikai fejlesztések

Úszófalu épül Abádszalóknál a Tisza-tavon, Debrecenben folytatódik a Nagyerdő felújítása, Hévízen pedig a tó körüli sétány felújítása kezdődött meg.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©