A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kampusza is megújul

2015. október 19.

Nemcsak a Ludovika új kampuszának a megújítása látványos egyetemi fejlesztés idén. A tervpályázattal nemrég elstartolt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kampuszának megújítása. Mutatjuk a részleteket.

Október elején országos nyílt tervpályázatot írt ki és tett közzé szerdán a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az intézmény kampuszának megújítására. A pályázóknak három új épületet és két műemléki rekonstrukciót kell megtervezniük a kampusz területére. Az épületek összterülete 15 ezer négyzetméter, amelyhez egyéb kültéri funkciók és környezetrendezés is kapcsolódik további 14 ezer négyzetméteren.

A díjnyertes építészmérnököket is felvonultató bíráló bizottság 2016. január 29-én hirdet eredményt. Az elkövetkezendő években – a Ludovika Campus megújítása mellett – az egyik legnagyobb jelentőségű oktatási beruházás valósul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem területén. A cél, hogy a folyamatosan fejlődő kreatívipar nemzetközi térképén a következő évtizedekre is biztosítsák Budapest helyét.

Belevágnak - A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem főépülete

A MOME kampuszának megújításáról, egy 2018-ig megvalósuló kreatív innovációs-, és tudáspark létrehozásáról a kormány tavaly júliusban döntött. A program első szakaszában két épületből álló technológiai parkot alakítanak ki mintegy 5700 négyzetméteren: a Műhelyház kivitelezési munkái a végéhez közelednek, a Média- és Műteremház az engedélyezési terv szakaszában van.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított, hosszú távú fejlesztési program 2013 és 2017 között két ütemben valósulhat meg összesen 10,6 milliárd forint összegben. Az infrastruktúra-fejlesztési program célja, hogy 2018-ra az egyetemet Európa egyik vezető művészeti kutató-fejlesztő műhelyévé tegye. A Kreatív Innovációs és Tudáspark egyrészt szellemiséget, másrészt az egyetem oktatási tevékenységein túlmutató aktivitásainak teret adó infrastruktúrát foglal magába.

Forrás: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 

Fotó: Wikipédia

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©