További építőgép gyártók jelentettek be szankciókat

Amerikai, brit, japán cégek léptek.

2022. március 11.

A piacvezető Caterpillar bejelentése után várható volt, hogy a nagy építőgép gyártók közül többen csatlakoznak az Oroszország elleni  gazdasági szankciókhoz. Az Ukrajnában folyó háború miatt most a Hitachi, a JCB, a John Deere és a Komatsu jelentette be, hogy felfüggeszti az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló exportot. A Caterpillar bezárta tosznói gyárát, a John Deere is felfüggesztette minden oroszországi partnerével az együttműködést. A John Deere közleményben tudatta, hogy ennek ellenére mindent megtesznek az érintett munkavállalók lehetőség szerinti támogatásáért.

Korábban a Volvo jelentett be szankciókat, felfüggesztve Oroszországba irányuló exportját. A Top 10-ben lévő nagy kínai építőgép gyártók, az XCMG,a  Sany, a Zoomlion nem csatlakoztak a gazdasági büntető intézkedésekhez.

Maép, 2022. 03.11.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Egyre nagyobb teret nyernek hazánkban a környezetkímélő energetikai megoldások, melyek elterjedése a tavalyi energiaársokk hatására újabb lendületet kapott. Összeállításunk a hőszivattyús technológia aktualitásairól és kihívásairól szól.

Egy sor iparági szereplő áldoz nem kevés pénzt alternatív üzemanyagok fejlesztésére. De milyen motorokat építenek, melyek áthidalhatják azt az időszakot, mialatt az iparágban a jövő üzemanyagaival kapcsolatos kutatások folynak.

A Caterpillar az idén márciusban tartott ConExpo óta az elmúlt 6 hónapban tucatnyi új munkagéppel és szerelékkel jelent meg a piacon. Összeállításunkban a termékpaletta széles voltát szeretnénk érzékeltetni. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©