További építőgép gyártók jelentettek be szankciókat

Amerikai, brit, japán cégek léptek.

2022. március 11.

A piacvezető Caterpillar bejelentése után várható volt, hogy a nagy építőgép gyártók közül többen csatlakoznak az Oroszország elleni  gazdasági szankciókhoz. Az Ukrajnában folyó háború miatt most a Hitachi, a JCB, a John Deere és a Komatsu jelentette be, hogy felfüggeszti az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló exportot. A Caterpillar bezárta tosznói gyárát, a John Deere is felfüggesztette minden oroszországi partnerével az együttműködést. A John Deere közleményben tudatta, hogy ennek ellenére mindent megtesznek az érintett munkavállalók lehetőség szerinti támogatásáért.

Korábban a Volvo jelentett be szankciókat, felfüggesztve Oroszországba irányuló exportját. A Top 10-ben lévő nagy kínai építőgép gyártók, az XCMG,a  Sany, a Zoomlion nem csatlakoztak a gazdasági büntető intézkedésekhez.

Maép, 2022. 03.11.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©