További építőgép gyártók jelentettek be szankciókat

Amerikai, brit, japán cégek léptek.

2022. március 11.

A piacvezető Caterpillar bejelentése után várható volt, hogy a nagy építőgép gyártók közül többen csatlakoznak az Oroszország elleni  gazdasági szankciókhoz. Az Ukrajnában folyó háború miatt most a Hitachi, a JCB, a John Deere és a Komatsu jelentette be, hogy felfüggeszti az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló exportot. A Caterpillar bezárta tosznói gyárát, a John Deere is felfüggesztette minden oroszországi partnerével az együttműködést. A John Deere közleményben tudatta, hogy ennek ellenére mindent megtesznek az érintett munkavállalók lehetőség szerinti támogatásáért.

Korábban a Volvo jelentett be szankciókat, felfüggesztve Oroszországba irányuló exportját. A Top 10-ben lévő nagy kínai építőgép gyártók, az XCMG,a  Sany, a Zoomlion nem csatlakoztak a gazdasági büntető intézkedésekhez.

Maép, 2022. 03.11.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©