Az Alimak Csoport is kivonul Oroszországból

Újabb világpiaci óriás távozik.

2022. május 02.

A több mint 100 országban jelen lévő svédországi székhelyű Alimak Csoport világelső az építőipar, más ágazatok, az ingatlan fenntartás és a szélenergia erőművek számára nyújtott úgynevezett vertikális szolgáltatások (emelés és elérés) területén.

Az Alimak Group március 4-én jelentette be, hogy felfüggeszti az oroszországi ügyfeleknek történő szállítást, és leállítja az új értékesítéseket. Április 27-én a Csoport úgy döntött, hogy kezdeményezi az oroszországi kivonulást.

„A legutóbbi fejlemények tükrében értékeltük a helyzetet, és úgy döntöttünk, hogy kilépünk oroszországi műveleteinkből. Elindítottunk egy ellenőrzött távozási folyamatot, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ennek során a lehető legjobb módon gondoskodjunk oroszországi alkalmazottainkról” – mondta Ole Kristian Jødahl, az Alimak Group vezérigazgatója.

A csoport 15 alkalmazottat foglalkoztat Oroszországban. A kilépési folyamat az alkalmazottakra és az ügyfelekre vonatkozó megfontolások figyelembevételével történik.

Ezek az intézkedések várhatóan nem gyakorolnak jelentős hatást a Cégcsoport pénzügyi helyzetére.

Alimak Group (Inernational) sajtóközleménye, 2022. április 27. Fotó: Ipari lift egy betonkeverő üzemben, Shanxi, Kína.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©