Kerékpáros híd is épült a szentendrei bringaúton

2020. június 23.

A kerékpárosok hamarosan birtokba vehetik a mintegy 5,61 km hosszú szakaszt Budapest és Szentendre között. A beruházás során az új nyomvonalú kerékpárút építésén kívül a meglévő földutak leburkolása, felújítása, és a közvilágítás fejlesztése is megvalósul. A szakasz egy része Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdőben vezet, ahol a meglévő kerékpárút korszerűsítésére, és Szentendre területén új kerékpáros pihenőhely kialakítására is sor kerül, valamint két pihenőhely újul meg Budakalászon.

Az Eurovelo 6 kerékpárút része egy új híd is. A Dera-patak ártéri területe felett épült 36 m szabad nyílású új kerékpáros híd próbaterhelése június 22-én zajlott le.  A próbaterhelés során statikus- és dinamikus terhelési sorozatok vizsgálatára került sor a híd 4 különböző pontján, két tengelyes kialakítású, tengelyenként 5,5 tonna terhelésre beállított teherautó segítségével. A híd viselkedését különböző létszámú gyalogos csoportok összehangolt mozgásának áthaladásával mérték a szakemberek.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft. végzi nettó 850 millió forint értékben.

NIF sajtóközlemény alapján, 2020.06.22.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

A kábeleket feszítik a Tiszaugi hídnál

Az M44 gyorsforgalmi út építésének része az új Tisza híd építése. Az egyik leglátványosabb munkafázis, a kábelek feszítése zajlik.

Villamosítás az Észak-balatoni vasúton

A munkálatok a tervek szerint folynak. Nyáron Balatonfüredig lesz kész a vonal .

Kész a népligeti vasútállomás terve

A Népliget vasútállomás az egyik legfontosabb átszállópont lesz a Déli Körvasúton közlekedő elővárosi vonatok utasai számára. 

A helyére tolják az új Tisza hidat

A helyére tolják a Tisza hidat az épülő M4-es Abony-Törökszentmiklós közötti szakaszán.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©