Kerékpáros híd is épült a szentendrei bringaúton

Nyár végére elkészül a Budapest-Szentendre kerékpár út. A Dera-patak ártéri területe felett új kerékpáros híd is épült.

2020. június 23.

A kerékpárosok hamarosan birtokba vehetik a mintegy 5,61 km hosszú szakaszt Budapest és Szentendre között. A beruházás során az új nyomvonalú kerékpárút építésén kívül a meglévő földutak leburkolása, felújítása, és a közvilágítás fejlesztése is megvalósul. A szakasz egy része Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdőben vezet, ahol a meglévő kerékpárút korszerűsítésére, és Szentendre területén új kerékpáros pihenőhely kialakítására is sor kerül, valamint két pihenőhely újul meg Budakalászon.

Az Eurovelo 6 kerékpárút része egy új híd is. A Dera-patak ártéri területe felett épült 36 m szabad nyílású új kerékpáros híd próbaterhelése június 22-én zajlott le.  A próbaterhelés során statikus- és dinamikus terhelési sorozatok vizsgálatára került sor a híd 4 különböző pontján, két tengelyes kialakítású, tengelyenként 5,5 tonna terhelésre beállított teherautó segítségével. A híd viselkedését különböző létszámú gyalogos csoportok összehangolt mozgásának áthaladásával mérték a szakemberek.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft. végzi nettó 850 millió forint értékben.

NIF sajtóközlemény alapján, 2020.06.22.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©