Elkészült a Győr-Pannonhalma kerékpárút

A helyiek és a turisták is örülhetnek.

2021. november 26.

Győr és Pannonhalma között összesen 18,4 km hosszú kerékpárút épült, amelyből 12,3 km teljesen új építésű szakasz, további 6,1 km-en pedig a meglévő mezőgazdasági, önkormányzati, valamint gyalog- és kerékpárutakat újították fel, szélesítették ki, illetve közlekedést segítő burkolati jeleket festettek fel.

A kerékpáros útvonal Győr belterületén a Szent Imre út és a Szauter Ferenc utca csomópontjából indul és Pannonhalmán a Szabadság térnél, a Bencés Apátság lábánál ér véget.

A kerékpáros közlekedés biztonságos átvezetésének érdekében 2 új fénysorompóval és félsorompóval is biztosított vasúti átjáró létesült Győrújbarát és Écs településeket érintően a 11. számú, Győr-Veszprém közötti vasútvonal keresztezésénél.

Écsen a Hegykanális és a Nagy-Pándzsa vízfolyás keresztezésénél két új kerékpáros hidat építettek, valamint egy új hidat emeltek Nyúl községben a Gerhai-árok keresztezésénél. A Győr területén található Pándzsa-ér feletti meglévő kerékpáros hídon burkolatcserét végeztek.

Győrben, Győrújbaráton, és Écsen egy-egy kerékpáros pihenőhelyeket alakítottak ki. A győrújbaráti úgynevezett „régiópihenő” igazi különlegesség, ugyanis  egyedi, népi iparművész által készített fa padokat, asztalt és információs táblát helyeztek el.

A kerékpáros útvonal fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. A kivitelezést a Colas Út Építőipari Zrt. végezte, nettó 1,8 milliárd forint értékben. A beruházás a Modern Városok Program (MVP) keretében, hazai finanszírozásból valósult meg.

NIF sajtóközlemény alapján

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©