Belépett az olaszországi ingatlanpiacra az Indotek

Folytatja terjeszkedést az Indotek, amely a dél-szicíliai Le Masserie Shopping Center, illetve egy 13 szupermarketből álló portfólió akvizíciójával lépett be az olaszországi ingatlanpiacra.

2022. május 24.

Az Indotek Group lezárta első olaszországi akvizícióit, amelyek révén két kiskereskedelmi szegmensben, a szupermarketek és shopmarkok területén jelent meg. A tranzakció keretében az Indotek Group egy 13 közepes méretű, önálló szupermarketből álló portfóliót vásárolt meg a Reale Immobili S.p.A.-tól. A 40 ezer négyzetméteres ingatlanportfólió részét képező szupermarketek elsősorban Észak-Olaszország sűrűn lakott városaiban találhatóak, az ingatlanportfólió főbérlője pedig a Carefour nemzetközi áruházlánc. A portfólió részét képezi továbbá két üresen álló ingatlaneszköz is, amelyet az Indotek Group a felújítási munkálatok kivitelezését követően szeretne hasznosítani a jövőben.

A másik akvizíció keretében a társaság egy 18 ezer négyzetméteres, 60 kiskereskedelmi egységből álló bevásárlóközpontot, a dél-Szicíliában található Le Maserrie Shopping Centert vásárolta meg egy magánvállalkozói csoporttól. A korábban a Stoneweg amerikai ingatlanbefektető vállalat által működtetett bevásárlóközpont közel 100 százalékos kihasználtsággal üzemel, olyan főbérlőkkel, mint a Zara, a Coop és az Unieuro. A bevásárlóközpont teljesítménye 2021-ben, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését, illetve feloldását követően megközelítette a 2019-es rekordévnek számító szintet. Elhelyezkedése miatt pedig alkalmas arra, hogy vonzerőt jelentsen a helyi közösségek számára.

„A kiskereskedelmi ingatlanok fontos részét képezik az Indotek ingatlanportfóliójának, hiszen már évek óta üzemeltetünk plázákat és retail parkokat Magyarországon, Romániában és Spanyolországban. A GDO és a La Masserie-t érintő tranzakciók az első, de biztos vagyok benne, hogy nem utolsó ügyleteink Olaszországban, amely kulcsfontosságú szegmensként jelenik meg nemzetközi terjeszkedési terveink között, tekintve a gazdasága és földrajzi sokszínűsége által kínált izgalmas lehetőségeket” – mondta el az ügyletek kapcsán Hornok Krisztián, az Indotek Group tranzakciós igazgatója.

Indotek Group sajtóközlemény, fotó: Maserrie Shopping Center

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©