Külföldön is folytatódik az Indotek Group facelift programja

Átfogó fejlesztés keretében újul meg a társaság marosvásárhelyi bevásárlóközpontja.

2022. november 24.

Átfogó fejlesztés keretében bővíti és újítja meg a Marosvásárhelyen található plázáját az Indotek Group. Hazánk egyik vezető, kiemelkedő ingatlanportfólióval rendelkező befektetési csoportja, az Indotek Group külföldi plázaportfóliójára is kiterjeszti a facelift programját, amelynek értelmében megújul a Romániában található és közel 50 ezer négyzetméternyi területen elhelyezkedő Promenada Mall. A cégcsoport a marosvásárhelyi bevásárlóközpont korszerűsítését két ütemben valósítja meg.

A közel 15 millió euró összegű plázafelújítási projekt a csoport régióbeli fejlesztési stratégiájának a részét képezi. A korszerűsítési munkálatok első szakaszaként a társaság a bevásárlóközpont belső tereit és a homlokzatát újítja fel és modernizálja, valamint a pláza jelenlegi alapterülete is tovább bővül. Továbbá a modernizálás fontos eleme az ingatlan energiahatékonyságának növelése, amely érdekében óriási volumenben, mintegy 5000 négyzetméternyi napelem kerül telepítésre az épületre, közel 1 millió eurós beruházás keretében. A felújítási munkálatok közben a bevásárlóközpont zavartalanul üzemel.

A pláza felújítási programjának első szakasza jelenleg is folyamatban van, a következő fázisa pedig jövőre veszi kezdetét, amelynek keretében az épület keleti és nyugati oldala fog bővülni. A projekt magában foglal egy rebranding folyamatot is, amely megújuló arculattal, közösségi terekkel és szolgáltatásokkal fokozza a vásárlási élményt.

Magyarország legnagyobb kereskedelmi ingatlanportfólióval rendelkező cégcsoportjaként az Indotek Group az öt éve tartó plázafelújítási programja keretében 9, a retail portfóliójába tartozó bevásárlóközpontot újított fel, illetve modernizált. Így a 2021-es év folyamán Szegeden, Kaposváron és Szolnokon, ezt megelőzően Sopronban, Csepelen, Zalaegerszegen és Debrecenben zárta le sikeresen a felújítási projektjeit a társaság. Az idei évben pedig a Pécs és a Győr Plaza korszerűsítési munkálatai is befejeződtek.

A Promenada Mall a vállalat egyik jelentős külföldi beruházása volt, és ezzel az akvizícióval lépett be a társaság a romániai ingatlanpiacra. Az Indotek azóta tovább terjeszkedett a román piacon, így már a Bukarest központjában található One Victoriei irodaház és a Băneasa Business Center is az társasághoz tartozik. Emellett a vállalat további terjeszkedést tervez a régióban, így jelenleg is több potenciális akvizíció kapcsán folynak tárgyalások.

Indotek Group sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©