Bayer Construct bokrétaünnep

Elkészült az újbudai Elite Park második és harmadik épületének szerkezete.

2023. április 05.

Budapest XI. kerületében, Újbuda megújuló városrészében épülnek a Bayer Construct kivitelezésében az Elite Park új épületei. 

A 464 lakásos ingatlan ékes példája annak, hogyan lehet előregyártott elemek alkalmazásával európai szintű gyorsaságot és minőséget képviselni. A beruházás három ütemből áll – az első épületbe már beköltözhettek a lakók, a második és harmadik épület pedig kis különbséggel, csaknem együtt érte el szerkezetkész állapotát.

Az Elite Park II- III. ütemének kivitelezése 2022 márciusában indult, kerek egy év alatt érte el legmagasabb pontját, ez alkalomból a Bayer Construct Zrt. a szokásos módon bokrétaünnepet tartott. A kivitelező cég nagy hangsúlyt fektet arra a hagyományra, hogy a kivitelezett épületek tartószerkezetének elkészültekor köszönetet mondanak az építésben résztvevő dolgozóknak és megvendégelik őket.

A két új 9 emeletes társasház különlegessége a 6. emelettől kezdődően kialakított unikális panorámás tetőtéri lakosztályok. Egyedi kialakítás továbbá az utcafrontról nyitott belső tér, melyre széles átjáró és egyedi elrendezésű oszlopok engednek betekintést.

Mint a Bayer Construct szinte valamennyi projektjében, itt is fontos szerepet kapott az előregyártás. Az erkélylemezeket és a teljes födém szerkezetéhez készült kéregfödém elemeket - a pinceszint feletti födém kivételével - a   Viastein biharkeresztesi gyára állítja elő, amely nagyban elősegíti a kivitelezést és látványosan felgyorsítja a szerkezetépítés munkafázisát. Az előregyártott kéregelemek elhelyezése előtt, a szükséges alátámasztó rendszer 3-4 fővel kiépíthető és gyakorlatilag ez a létszám elegendő a panelek elhelyezéséhez is.

Az előregyártott elemek előkészítése komplex, több szakági tervező összehangolását igénylő feladat, amelyet a kivitelező Bayer a cégcsoporton belül, hatékonyan old meg. A panelek a helyszínre érkezést követően gyorsan, szinte a kamionról azonnal a végleges helyükre kerülnek és már tartalmazzák a tovább építéshez szükséges elektromos előkészítést is.

Bayer Construct sajtóközlempény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©