Bobcat kompresszor FlexAir technológiával

A gyártó szerint ez ma a piac legsokoldalúbb kompresszora.

2024. február 22.

A Bobcat nem sokkal azután mutatta be a PA12.7v mobilkompresszort, hogy 2024 elején bemutatkozott a vállalat új, kompresszorokat, aggregátorokat és világítóeszközöket magába foglaló termékcsaládja, melynek tagjai a Doosan Portable Power modellek átmárkázásával jelentek meg a Doosan Bobcat csoport égisze alatt. Így annak ellenére, hogy a Bobcatnél újdonságnak számítanak, több évtizedes tapasztalat és piaci siker áll mögöttük.  

A szabályozható nyomású PA12.7v a gyártó által FlexAir-nek nevezett technológiára támaszkodva 5,5 és 12,1 bar közötti nyomással üzemelhet, kapacitása 5,2 és 7 m3/perc között változtatható.

A FlexAir technológia olyan innovatív megoldást takar, ami lehetővé teszi a teljes nyomástartomány kihasználását, vagyis a szélsőértékek között a kezelő tizedre pontosan állíthatja be a nyomást a PA12.7v vezérlőpaneljén. Itt érdemes megemlíteni, hogy a vezérlőpanel a legjobb helyre került, használata egyszerű. Ennek nagy szerepe van abban, hogy a munka azonnal megkezdhető, miután a kívánt nyomást és kapacitást beállítottuk.

A FlexAir technológia a gyártó szerint a piac legsokoldalúbb kompresszorává teszi az új modellt, mivel az a munkák legszélesebb skálájához használható különféle területeken – legyen szó általános építőipari munkákról, pneumatikus kéziszerszámok üzemeltetéséről, homok/szemcseszórásról, csővezetékek nyomáspróbájáról, nagynyomású ipari tisztításról, hegesztésről, lőttbetonozásról, vagy épp optikai kábelek befújásáról.

A kompresszor sokrétű kihasználhatóságát a rendelhető extrák köre is fokozza: a PA12.7v felszerelhető például utánhűtővel, olajozóval, szikrafogóval vagy generátorral. Az opcionális beépített 6 vagy 8,5 kVA teljesítményű áramfejlesztővel az új modell még sokoldalúbbá válik, pláne hogy a kompresszor és a generátor egyszerre is üzemelhet 100 százalékos teljesítményen.

A PA12.7v mobilkompresszort úgy tervezték, hogy állja a sarat a legzordabb körülmények között is. Fontos, hogy erős, mégis könnyű polimerborítása 90 fokban nyitható fel, hogy egyszerű legyen hozzáférni a főbb részegységekhez és karbantartási pontokhoz. A gyártó arra törekedett, hogy a kialakítás a lehető legnagyobb mértékben könnyítse meg az ellenőrzési, karbantartási és javítási munkákat. Emellett számos alkatrész karbantartási periódusa hosszabbodott meg, lecsökkentve az üzemeltetési költségeket, egyszersmind növelve a kompresszor rendelkezésre állását.

Az egyszerű karbantartást szolgálják az egy csoportba rendezett folyadékleeresztők, míg a beépített alsó kármentő tálca minden szivárgást, csöpögést felfog, hogy az üzemeltetőnek ne fájjon a feje a környezetbe kerülő szennyeződések miatt. 

A PA12.7v mobilkompresszor tervezése során a gyártó messzemenőkig figyelembe vette az üzemeltetői szempontokat, ebből kifolyólag további kiegészítőt és extra funkciót kínál. Ide sorolható többek közt az állítható magasságú futómű, a külső védőelemek, biztonsági láncok, de a vázra szerelt tömlődob is, ami tovább fokozza az eszköz rugalmasságát.

Az új modell illeszkedik a Bobcat mobil termékcsaládjába, melynek különféle méretű kompresszorai és aggregátorai nemcsak bérgépként vagy közműépítési munkákhoz felelnek meg, de megállják a helyüket bontási, bányászati vagy általános építőipari területen is.

Forrás és fotó: Bobcat

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©