90 tonnaméteres autódarut mutatott be a Hiab

A Cargotec leányvállalataként működő Hiab idén februárban mutatta be a 90 tonnaméteres EFFER iQ.950 HP nehéz autódarut.

2023. március 07.

A Cargotec leányvállalataként működő Hiab idén februárban mutatta be a 90 tonnaméteres EFFER iQ.950 HP nehéz autódarut, mely immár a V12-Power fantázianevű gémprofillal készül, működtetésében pedig a SPACEevo vezérlőrendszer nyújt segítséget. Legyen szó függőleges vagy vízszintes emelésről, a többcélú daruval gyorsan és biztonságosan oldhatók meg a legkülönfélébb feladatok.

A V12-Power elnevezés onnan ered, hogy a gém szekciói tizenkétszögű szelvényekből állnak. A cég korábban tízszögletű profilt alkalmazott, de legújabb rakodódaruik már az átdolgozott kialakítással készülnek. Egy toldat felszerelésével ráadásul extra vízszintes és függőleges kinyúlás érhető el, míg tömegénél és méreteinél fogva az EFFER iQ.950 HP számos teherautómodellre felszerelhető.

Emelés közben a biztonságot és pontosságot a SPACEevo vezérlőrendszer garantálja, mely korszerű funkcióival dolgozik mind a kezdő darukezelők, mind az öreg rókák keze alá. Itt említhető például az emelési kapacitást fokozó VSL+ (Variable Stability Logic Plus), mely magát a terhet is aktívan felhasználja a stabilizációhoz, vagy a DLC-S (Dynamic Load Chart), ami a stabilizációs beállításokhoz szükséges időt hivatott lecsökkenteni.

Az Olsbergs által szállított új CombiDrive4 távvezérlővel testre szabható egy sor működési paraméter, például a mozgások sebessége, biztonságot fokozó funkciói közül pedig kiemelkedik a Confirmed View, mely automatikusan érzékeli, hogy a kezelő olyan helyen tartózkodik-e, ahonnan kitalpalás közben rálát a talpakra.

Az EFFER iQ.950 HP több alkatrészen és kezelőszerven is osztozik az iQ. és iX. darucsaládok más tagjaival, ami a kezelők számára megkönnyíti a különféle modellek váltott használatát, míg többgépes flották esetén az üzemeltetőknek kevesebb alkatrészt kell készleten tartaniuk. További támogatásként egyes piacokon elérhető a ProCare szervizszolgáltatás és az online HiConnect telemetriaszolgáltatás is.

A kifogástalan rendelkezésre állás eléréséhez a ProCare program fix áron kínál tervszerű megelőző karbantartást háromféle szolgáltatási szinttel, a HiConnect révén pedig a felhasználók valós idejű információkhoz férhetnek hozzá a gépek állapotával kapcsolatban. Növelve a hatékonyságot és a darukezelők biztonságát, az ügyfelek folyamatosan szemmel tarthatják a gépek jellemzőit, de lehetőség van a karbantartások tervezésére és az üzemeltetés optimalizálására is akár egy-egy daru, akár teljes flották esetén. A HiConnect kétféle változatban (HiConnect Insights, HiConnect Premium) igényelhető. Az iQ.950 HP február óta rendelhető az EFFER forgalmazóinál, illetve egyes országokban a Hiab saját forgalmazóinál.

Forrás és fotó: Hiab (Cargotec) (Europe)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©