Junior Mérnök Program a Laterex-nél

Elindítja tehetséggondozási programját Magyarország egyik meghatározó magasépítő vállalata, a Laterex Építő Zrt.

2022. május 18.

A hallgatók az egyetemen szerzett elméleti tudást az életben szakmai gyakorlattal tudják kiegészíteni. Megismerhetik választott szakmájukat éles munkakörnyezetben, önéletrajzukat a tanulmányok mellett munkatapasztattal tudják kiegészíteni. A program során a cég vezetői mentor szerepet vállalnak, majd a végén a diákok személyre szabott Ajánlólevelet kapnak tőlük. A cég pedig megismeri a jövő mérnökeit, közelebb kerül hozzájuk, lehetőséget biztosít számukra. Ennek a win-win szituációnak eredményeként a program szponzora, a Laterex agilis hallgatói körből tud toborozni, akinek hozzáállását, tehetségét testközelből is megismerhette.

A Laterex Junior Mérnök Program során a jelentkezőkből kiválasztott hallgatók gyakorlati szempontból ismerik meg egy projekt életútját a megpályázástól az átadásig. A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a féléves program második részében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

„A mérnökök szerepe alaposan felértékelődött, miután az építőipar számára az elmúlt években a szakmunkás- és mérnökhiány jelentette a legnagyobb akadályt. A foglalkoztatási nehézségekre reagálva döntött úgy a cég, hogy saját maga is szerepet vállal leendő munkatársainak képzésében az idén nyáron elsőként induló program keretében” – mondta el Sztankov Attila, a Laterex Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A program elvégzése komoly előnyt biztosíthat a jelentkező mérnökhallgatóknak, hiszen a képzés időtartama alatt heti minimum 20 órában aktív munkát végeznek a szakterületükön, amelyért munkabér is megilleti őket. A legjobban teljesítő hallgatóknak pedig álláslehetőséget kínálnak, így azonnal vagy a tanulmányaikat követően elkezdhetik építeni karrierjüket” – fűzte hozzá Kincses Péter, a Laterex Junior Mérnök Program projektvezetője.

Laterex Sajtóközlemény.  Borítókép: Szent Gellért terem, cikkben: a felújított Esterházy kastély, Tata

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©