Duna Group Szabadegyetem

2021. augusztus 06.

A tavalyi rendezvény sikerességére alapozva szerveződött az idei szabadegyetem, amelynek ezúttal a digitális építőipar van a középpontjában. A hallgatók országos jelentőségű projekteket járhatnak be, de a diplomamunkájuk készítésében és az egyetem utáni elhelyezkedésben is támogatják őket.

Az építőipar legnagyobb hallgatói rendezvénye amellett, hogy a jövő mérnökeinek egy három napos találkozót biztosít, az iparág népszerűsítését is szolgálja.

A rendezvényt idén is óriási érdeklődés övezte, a helyek néhány hét alatt beteltek, és végül 70 hallgató vágott neki csütörtökön a programoknak. A résztvevők ezúttal is az egész ország területét lefedték: a debreceni, a győri, a pécsi, a bajai egyetem hallgatói is csatlakoztak, ugyanakkor érkeztek a fővárosból is az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karát és a Budapesti Műszaki Egyetemet képviselve.

A fővárosi Kármán Tódor Kollégiumban tartott első napon a szabadegyetemet életre keltő Duna Csoport tulajdonosa köszöntötte a résztvevőket. Szíjj László külön megköszönte a diákoknak, hogy elfogadták a meghívást, és örömét fejezte ki, hogy ilyen élénk érdeklődés övezi az építőipari szabadegyetemet. A hallgatók kérdéseire válaszolva a Duna Aszfalt három évtizedes történetéről is beszélt, bemutatva a fejlődéshez szükséges alapértékeket.

Középen Szijj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa

A nyitónapon Kincses Péter főszervező is felszólalt, aki elárulta, a tavalyi rendezvény sikerességére építették az ideit. „Ugyanakkor a középpontban most a digitális építőipar lesz, melyben az infrastruktúra építés területét tekintve a Duna Csoport élen jár. Ennek megfelelően mind az innovációs napon, mind pedig a 83-es főút projektbejárásán az InfraBIM képezi a fő vonulatot.”

A rendezvény céljai közül kiemelte, hogy szeretnék megmutatni a jövő mérnökeinek, hogy a magyar útépítés piacvezetőjénél milyen innovációk vannak. „Emellett a szabadegyetem személyesen összeismerteti az iparágat és az annak jövőjét jelentő hallgatói réteget. A szabadegyetem résztvevőinek mindezek mellett segítünk szakmai gyakorlati helyet és diplomamunka témát találni, és akár állásokat is kínálunk nekik.”

Arra is külön kitért, hogy a szabadegyetem végén kapott oklevéllel a hallgatók a Duna Group Tehetséggondozási programjába is jelentkezhetnek majd, amelyet idén tavasszal indított útjára a cégcsoport, az ország legkomplexebb ilyen típusú hallgatói programjaként. „Ez a két program az egyik legnagyobb vállalás az építőiparban az utánpótlás érdekében. Fontos megemlíteni, hogy ennek nem csak anyagi oldala van, hanem nagy mértékben szükséges hozzá a szakemberek ideje, energiája és tudása is.”

A Duna Group Szabadegyetem három napon át zajlik, a fővárosban szervezett innovációs nap után vidéki helyszíneken: érintve az ország két jelentős építőipari projektjét. Pénteken a Pápa és Győr között épülő 83-as gyorsforgalmi út projektjét, míg másnap az M44-esen létrejövő, európai szinten is egyedülálló Tisza-híd projektjét járják be a résztvevők.

A Duna Aszfalt Zrt sajtóközleménye

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2021 ©