Kompakt gumikerekes kotróval állt elő a Hitachi

Új gumikerekes kotróval bővül a Zaxis-7 termékcsalád.

2023. január 19.

A Hitachi Construction Machinery (Europe) a korábbiaknál kisebb gumikerekes kotrót mutatott be. Az új ZX95W-7 nemcsak kompakt és mozgékony, de emelési kapacitása is meggyőző, ezzel jó megoldás városi munkaterületekre. 

Az üzemeltetők többféle projekten vethetik be a gépet, beleértve az útépítési, általános építőipari, magasépítési és közműépítési munkákat is. Kompakt méretének és csekély fordulósugarának köszönhetően az új modell hatékonyan és biztonsággal dolgozhat hely szűkében, így gyalogosok és járművek közvetlen közelében is. A gyártó szerint a kétrészes gém felszerelésével és a gémfordítással jobban működik minden munkaterületen.

A négykerék-kormányzásnak köszönhetően a ZX95W-7 jól manőverezhető, a hatékonyságot pedig kimagasló emelési kapacitással is szolgálja. A sokoldalúság tiltrotátorral és gyorscserélővel is fokozható.

A fülkében a megfelelő helykínálat mellett az anyagok minősége is komoly szerephez jut. Az egyszerű kezelhetőséget a  könnyen elérhető, jól átlátható kezelőszervek és a kisméretű kormánykerék segíti.  A fülkéből jó kilátás nyílik, ezzel védve a bent ülőt és a gépet a potenciális veszélyektől. Hasonló célt szolgál a beépített tolatókamera is.

A stabilitást az alváz végén elhelyezett tolólap szolgálja, de felár ellenében egymástól függetlenül működtethető talpak is rendelhetők a gép bal és jobb oldalára.

Rendelkezésre állás szempontjából a strapabíró ZX95W-7 megbízhatósága a legfontosabb tényező. A kotró felszereltsége alapáron tartalmazza többek közt a légkondicionálót, a fűtött és légrugós ülést és az elektromos üzemanyag-feltöltő szivattyút. A gyártó nagy figyelmet szentelt az egyszerű karbantartásnak és tisztításnak, melyre jó példa, hogy a felsővázat sárvédők óvják a felvert szennyeződésektől.

A HCME kotró-termékmenedzsere, Wilbert Blom szerint  „az új ZX95W-7 tökéletesen egészíti ki a Zaxis-7 családot azzal, hogy figyelemreméltó sokoldalúsága mellett kivételes mozgékonyságot és manőverezőképességet nyújt szűk helyeken. Jelentős igényt látunk a hasonló gépekre Franciaországban és Németországban, és az említett piacok szükségleteit az új modell elkészítésével szerettük volna kielégíteni. A rugalmasságot tovább növelő extrákkal – választhatók például szimpla vagy dupla kerekek – az európai üzemeltetők mindig az adott munkaterület sajátosságaira szabhatják saját kotróikat.”

https://www.youtube.com/watch?v=s5aaqVa2KsU

Forrás: Hitachi Construction Machinery (Europe)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©