Bővíti európai akkumulátoros kotrókínálatát a Hitachi

A Hitachi jelenleg több akkumulátoros kotrómodellen is dolgozik a 2 és 14 tonna közti méretosztályban, melyeket az európai piacra szánnak.

2023. február 13.

A Hitachi jelenleg több akkumulátoros kotrómodellen is dolgozik a 2 és 14 tonna közti méretosztályban, melyeket az európai piacra szánnak. Közülük az 5 tonnás ZX55US-6EB mutatkozott be legelőször, melyet a ZX23U-6EB, ZX85US-6EB, illetve ZX135-7EB prototípusok mellett a tavaly őszi baumá-ra kilátogatók is megtekinthettek.

Az új modellek megalkotásakor a Hitachi sokat merített elektromos eszközökhöz kapcsolódó hagyományaiból, illetve a csúcskategóriás, külső áramforrásról működő bányaipari kotrók terén gyűjtött tapasztalatából és szakértelméből. Emellett a Hitachi Construction Machinery nemrég jelentette be, hogy Kenki Technology Group GmbH (KTEG) néven vegyesvállalatot alapított a Kiesel Technology GmbH-val, melytől azt várják, hogy meggyorsítja a cég zéró emissziós építőgépeinek piaci bevezetését.

Az új kompakt kotrók segítségével a vásárlók hatékonyan és csekély zajkibocsátással dolgozhatnak akár a legszűkebb helyeken is, a hagyományos dízelmotoros modellekhez képest alacsonyabb karbantartásigény és magasabb rendelkezésre állás mellett.

A  jövőbeli tulajdonosok a lítium-ion akkumulátoros üzemeltetés mellett külső áramforrásra csatlakozva, az akkumulátorok töltésével párhuzamosan is működtethetik a gépeket. A két módszer kombinálásával a kezelők  végigdolgozhatják az egész munkanapot. Érdekesség, hogy  a ZX55U-6EB esetében az alapáras modellhez légkondicionáló is hozzájárul.

A Hitachi a jövőben további akkumulátoros modellekkel kívánja bővíteni európai termékpalettáját. „Lázasan dolgozunk a zéró emissziós gépeket övező kiugró kereslet kielégítése érdekében, szem előtt tartjuk ügyfeleink elvárásait is, akik egyre biztonságosabb, hatékonyabb eszközökre és alacsonyabb üzemeltetési költségekre vágynak” – nyilatkozta Ikeda Takaharu, a Hitachi Construction Machinery (Europe) elnöke.

Forrás és fotó: Hitachi Construction Machinery (Europe), a borítón: Hitachi ZX55U-6EB

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©