Először Európában: Sany bakdaru érkezik

Megjelent a SANY a logisztikai központok bakdaruival Magyarországon. A kontinensen ez az első üzletük.

2024. január 22.

Két éves előkészítés után aláírásra került a megállapodás a MAHART Conténer Center Kft és a Verbis Kft között egy SANY által gyártott új, sínen mozgó bakdaru (RMG) szállításáról. Az aláíráson jelen volt a SANY Europe részéről Daniel Zhong üzletfejlesztési igazgató és a kikötői gépek európai felelőse, Al- Ahaad Mahir. A szerződést Fábián Zoltán és dr.Veres Sándor, a Verbis Kft. ügyvezetői írták alá.

A daru összesen 54 m hasznos fesztávú 41 MT teherbírású kétkonzolos szerkezet. Emelési magassága 12 m sínkorona felett. A megfogó keret alkalmas daruzható fél pótkocsik emelésére és 20-30-40 lábas konténerek mozgatására, továbbá korszerű megoldást jelent a hajók, bárkák rakodásánál is.

A Sany a világ első számú kikötői és szárazföldi konténer terminálok darugyártója eddig csak Távol Keleten és az amerikai földrészen volt jelen. Európában az első SANY  kikötői daru Magyarországra fog kerülni.

A Sany ügyel arra, hogy a daru azon elemeit, amiket nem a gyár állít elő, az adott kontinsen jelen lévő neves és elismert gyártóktól szerezze be. Az elektromos rendszerek például a Siemens alkatrészek és alrendszerek használatán alapulnak. A transzformátorok AEG gyártmányok, a csapágyak SKF, a megfogó keret ELME gyártmány.

A berendezés összeszerelve, beüzemelve legkésőbb 2025 nyarán fog munkába állni az MCC csepeli telephelyén.

Verbis sajtóközlemény. A fotókon a Sany 45 tonnás bakdarui láthatók

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©