Bemutatkoznak a Bobcat targoncái és raktári anyagmozgatói

Bobcat brand alatt a közelmúltban új márka lépett be a villástargoncák piacára

2023. december 14.

Ahogyan tavasszal bejelentették, a Doosan-Develon márkanév váltás után Bobcat brand alatt jelennek meg a korában Doosan márkanév alatt értékesített villástargoncák és raktári anyagmozgató eszközök.

A cég világszerte ismert különféle kompakt gépeiről, melyek évtizedek óta bizonyítanak az építőiparban, a mezőgazdaságban, a tereprendezési ágazatban, vagy épp hulladékkezelési területen. Kanállal, bálafogóval, polipmarkolóval vagy raklapvillával felszerelve a Bobcat rakodógépeivel és telehandlereivel sokszor találkozni anyagmozgatási vagy logisztikai feladatkörben, így tulajdonképp nem jelenthet meglepetést, hogy a testvérvállalat Doosan Industrial Vehicle (DIV) villástargoncái és raktári anyagmozgatói mostantól a Bobcat-család részét képezik. A kínálat tagjai 2024. január 1-jétől viselik a Bobcat más gépeiről már oly jól ismert színeket.

d70s-9

Ha a márka villástargoncáinak történetére vagyunk kíváncsiak, egészen 1968-ig kell visszamennünk az időben, ugyanis ekkor látott napvilágot Dél-Korea első ilyen járműve, méghozzá Daewoo emblémával. Hat évvel azután, hogy a céget 2005-ben felvásárolta a Doosan, megszületett a DIV, mely a mai napig a Doosan Infracore tagjaként működik. A következő mérföldkő 2021-ben következett, amikoris a Doosan Bobcat vette át a teljes csoport irányítását, beleértve a villástargonca-gyárakat a koreai Incshonban és a kínai Jantában, valamint a raklapszállítókat előállító üzemet a németországi Lübbenben. A cég napjainkban a világ több mint 90 országában van jelen.

d25s-9

A Bobcat logisztikai és raktári anyagmozgató kínálata több villástargonca-termékcsaládot ölel fel: ide tartoznak a dízel modellek 2 és 16 tonna közti emelési kapacitással, az LPG-üzemű targoncák 2-7 tonnás terhelhetőséggel, illetve az elektromos típusok, melyek 1,2 és 10 tonna közti terheket emelhetnek. Utóbbi kategóriába sorolhatók a háromkerekű elektromos targoncák is, melyeket könnyű munkára terveztek, és legfeljebb 2 tonnát képesek felemelni. A további raktári anyagmozgató eszközök között raklapemelőket, gyalogkíséretű targoncákat és magasraktári targoncákat találunk.

b20x-7

Emellett a Stuttgartban rendezett legutóbbi LogiMAT vásáron a Doosan Bobcat több új gépet is bemutatott. Kiállították például az elektromos B80NS-t, ami a 8-10 tonnás ellensúlyos villástargoncákat tömörítő széria tagja. Sőt, az érdeklődők két izgalmas prototípussal is megismerkedhettek: a lítium-ion akkumulátorral szerelt háromkerekű B18NT elektromos targoncával és a B30X-7 Plus típusjelű hidrogénüzemű modellel.

Forrás és fotók: Bobcat

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©