Doosan targoncák és aggregátorok jönnek Bobcat emblémával

Új globális stratégiát jelentett be a Doosan Bobcat: targoncák és aggregátorok jönnek Bobcat emblémával.

2023. április 03.

A Doosan cégcsoport égisze alatt működő, elsősorban kompakt munkagépeiről ismert Doosan Bobcat nemrég ismertette új globális márkastratégiáját, melytől az üzletfejlesztés mellett a cég növekedésének fellendülését várják.

A kompresszorokat, aggregátorokat és világítóeszközöket gyártó Doosan Portable Power, illetve a villástargoncákra és más anyagmozgató gépekre szakosodott Doosan Industrial Vehicle leányvállalatok a közeljövőben már Bobcat márkanéven fogják kínálni termékeiket.

„A Bobcat túlzás nélkül nevezhető ikonikus márkának, mely a kompakt gépek piacának megteremtésével annak idején megváltoztatta a világot, így nagy izgalommal evezünk új területekre. A Doosan Portable Power és Doosan Industrial Vehicle vállalatok kiváló minőségű termékei szintén nagy múltra tekintenek vissza. Azzal, hogy a két Doosan-márkát a Bobcat portfóliójában vonjuk össze, új lehetőségek nyílnak meg a terjeszkedésre, míg a Doosan Bobcat tovább fejlődhet és újabb megoldásokkal segítheti vevői munkáját.” – mondta el Scott Park, a Doosan Bobcat alelnök-vezérigazgatója.

Bobcat PA185

A két termékvonal márkaváltásának célja ezen felül a márkaérték erősítése, valamint az ismertség fokozása a potenciális vásárlók körében. Sőt, az új felállás az egységesebb vásárlói élmény kialakításához is hozzájárulhat, mialatt a csoport lefedettsége is növekedhet, vagyis több helyszínen több ügyfelet lesz képes elérni. 

Érdemes felidézni, hogy a Bobcat jelentősen bővítette termékválasztékát az elmúlt öt évben: 2018 óta több gépet mutattak be, mint a márka addigi története alatt összesen. Ennek során nem csupán a meglévő termékcsoportokat bővítették, de új technológiákkal és kategóriákkal is előálltak. Ide tartoznak például a kertgondozási eszközök, melyek közt megtalálhatók minitraktorok, kisebb derékcsuklós rakodógépek, fűnyírók, de sportpálya-karbantartó gépek is.

Összhangban az új márkaidentitással, a Doosan Portable Power és a Doosan Industrial Vehicle termékei dizájnváltáson is átesnek, azaz megjelenésükben is megújulnak a Bobcat jelenlegi arculatához illeszkedve.

Bobcat B20X-7 villástargonca

Az immár új márkanéven futó termékek több építőipari rendezvényen is megtekinthetők a tavasz folyamán. Míg a Doosan Portable Power március közepén, a Las Vegas-i ConExpón mutatta be „Bobcatesített” kínálatának egy részét, a Bobcat-jelvényes villástargoncák a chicagói ProMat 2023 kiállításon mutatkoztak be néhány nappal később, április 25. és 27. között pedig ott lesznek a stuttgarti LogiMAT vásáron is.

Egyelőre nem derült ki, hogy a Bobcat márkájú anyagmozgató eszközök, aggregátorok és kompresszorok pontosan mikortól lesznek elérhetők a Doosan Bobcat kiterjedt globális forgalmazói hálózatában, az azonban biztos, hogy a Bobcat és újdonsült termékei továbbra is a Doosan cégcsoportot erősítik majd.

Doosan Bobcat EMEA, címlapfotó: Bobcat D70

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©