A Liebherr új bányaipari technológiái

2022. október 25.

Először látható az új közepes „Generation 8” hidraulikus kotró

A tavaly debütált R 9600 után a baumán színre lépő újdonság csupán a második gép a Liebherr Mining kínálatában „Generation 8” típusjelzéssel. A gyártó legmodernebb technológiáit felvonultató kotróból egy előszériás példány lesz megtekinthető Münchenben, azonban a tesztelés már javában folyik, melynek befejeztét követően a szériagyártás kezdete 2024-ben várható.

Erős, strapabíró, megbízható: T 274 bányadömper Trolley Assist rendszerrel

Alighanem a stand egyik legfeltűnőbb attrakciója a közelmúltban bemutatott, 305 tonnás T 274 bányadömper. A Liebherr sokévnyi tapasztalata alapján fejlesztett óriás a rövid ciklusidőket alacsonyabb fogyasztással és csekélyebb tonnára vetített költséggel ötvözi.

Ahogy az elnevezés sejtetni engedi, a Trolley Assist rendszerhez a városi trolibuszokról merítettek ihletet, hiszen az elektromos hajtásrendszer a jármű tetején elhelyezett áramszedővel csatlakozhat a hálózatra. Így hagyományos dömperekkel összevetve növelhető a flotta termelékenysége, vagy a termelés szinten tartása mellett csökkenthető a flotta mérete. Természetesen a legnagyobb előny mégis a gázolaj-fogyasztás és a CO₂-kibocsátás drasztikus csökkenése. A Liebherr mára élesben is bőséges tapasztalatot gyűjtött azzal az 54 darab dömperrel, melyek a Trolley Assist rendszerrel üzemelnek három különböző helyszínen.

Liebherr technológiák: fejlett megoldások a biztonság és az általános hatékonyság jegyében

A fentiek mellett nagy hangsúlyt kap az idei baumán a Liebherr Mining nemrég bevezetett külön technológiai portfóliója is. A bányászati kotrókhoz kapcsolódóan bemutatott technológiák közül kiemelhető például a tehergépkocsik rakodását segítő Truck Loading Assistant, a teljesítmény nyomon követését és az alkalmazási körülmények elemzését lehetővé tevő megoldások, a gépek átfogó energiagazdálkodásért felelős Liebherr Power Efficiency, vagy épp a Bucket Filling Assistant, mely az első lépés a kotrók automatizálása felé.

Ami a szállítójárműveket illeti, a Liebherr Mining bemutatójában kulcsszerep hárul a dömpereket automatikusan irányban tartó Trolley Guidance rendszerre, a fix objektumokra való rátolatást segítő Crusher Guidance rendszerre, illetve más autonóm technológiákra. A standon az érdeklődők emellett tájékoztatást kaphatnak a Liebherr jövőbemutató nyílt protokolljáról, mely a különféle autonóm szállítási megoldások új generációját fogja össze.

A vállalat digitális platformja minden gépkategória esetében segítséget nyújt az eszközökhöz, üzemeltetéshez és karbantartási tevékenységekhez kapcsolódóan. Ennek lényege, hogy az ide tartozó termékek a gépekről származó adatok alapján adnak tippeket a rendelkezésre állás és a termelékenység fokozásához, illetve a gépek megóvásához. Ide tartoznak egyebek mellett az új Content Delivery Portal, Troubleshoot Advisor és Remote Support szolgáltatások is, melyeken keresztül a Liebherr szakemberei valós időben, a nap 24 órájában nyújtanak hatékony háttértámogatást.

Szöveg és fotó: Liebherr

 

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©