A Kleemann az idei Conexpón

Innovatív megoldások kőbányákba és újrahasznosításhoz.

2023. március 21.

Öt mobil törő- és osztályozógépével, illetve a SPECTIVE üzemeltetési jelentkezett a Kleemann az idei Conexpo szakkiállításon. ra. 

MOBISCREEN MSS 802i EVO

Az említett gépek közül az új MOBISCREEN MSS 802i EVO modell az egyik, melyet most láthat először a nagyközönség az Egyesült Államokban. Rrugalmasan módosítható kialakításával mind bányászati, mint recycling munkák esetén hozza a legmagasabb termelési számokat. A széles rostakínálat és az osztályozási paraméterek egyszerű beállíthatósága révén az MSS 802i EVO rövid idő alatt az adott feladathoz igazítható. Amennyiben különösen durva anyagból kell a finom terméket kiválogatni, a gép gyorsan átalakítható úgy, hogy három helyett két végleges szemcsemérettel dolgozzon. A további előnyök közé tartozik az egyszerű üzemeltetés a letisztult kezelőfelülettel, az összes fontos részegység könnyű hozzáférhetősége és láthatósága, de említést érdemel a H-DRIVE hajtásrendszer is, mely az emissziómentes (vagyis környezetbarát) működtetés érdekében lehetővé teszi a külső áramforrásról történő üzemet.

Rugalmas üzemeltetési lehetőségek az EVO2 termékcsaláddal

 Az EVO2 család legújabb tagjait – a MOBICAT MC 110i EVO2 pofástörőt és a MOBICONE MCO 90i EVO2 kúpostörőt – egymás mellett láthatták az érdeklődők. Közös pont a két törőben a D-DRIVE elnevezésű hajtás és az intelligens túlterhelés-gátló rendszer, míg kezelésüket a SPECTIVE és SPECTIVE CONNECT alkalmazások teszik könnyebbé. 

MOBICONE MCO 90i EVO2 és a MOBICAT MC 110i EVO2

A fenti modelleken kívül az EVO2 szériához tartozik a MOBIREX MR 110i EVO2 mobil röpítőtörő is, melynek szintén a rugalmasságot említhetjük egyik legnagyobb erényeként, az egyszerű üzemeltetésben pedig ez esetben is szerepet kap a SPECTIVE koncepció, mely immár kiegészül a SPECTIVE CONNECT applikációval is.

Tovább szélesítendő a MOBICONE MCO 90(i) EVO2 és MOBIREX MR 110(i) EVO2 alkalmazási lehetőségeit, mindkét modell felszerelhető egy külön megvásárolható kétlépcsős utóosztályozó egységgel, tehát egy második osztályozógép használata nélkül is gyártható kétféle frakció.

SPECTIVE üzemeltetési koncepció új funkciókkal

Az úttörő SPECTIVE üzemeltetési modell alapja, hogy a rendszer különféle elemei teljes mértékben egymáshoz vannak hangolva, ezzel nagy terhet véve le a gépkezelők válláról. Túl a jól áttekinthető érintőképernyős kijelzőn és a különféle rádiós távvezérlőkön, a SPECTIVE CONNECT alkalmazás jelenti a legnagyobb lépést a munkaterület digitalizációja felé vezető úton. Mostantól fogva minden fontos információ és jelentés megjeleníthető a kezelő mobiltelefonján anélkül, hogy el kéne hagynia a törő- vagy osztályozó etetésére használt munkagép fülkéjét. Sőt, a SPECTIVE CONNECT új funkciókkal is jelentkezik, melyek a Las Vegas-i rendezvényen mutatkoztak be – többek közt egy új konfigurációs eszköz szolgál a legmegfelelőbb beállítások kiválasztására.

Gépláncok rádiós kapcsolattal

A Kleemann által kifejlesztett intelligens csatlakozórendszer segítségével a cég különféle eszközeiből egyszerűen alakíthatók ki gépláncok. Ennek előnyei nem csupán az optimális anyagáramban mutatkoznak meg a törési folyamat során, de az újfajta vezeték nélküli kapcsolatnak fontos biztonsági vonatkozásai is vannak. Ha például valaki megnyomja a vészleállító gombot az egyik gépen, a géplánc összes tagja biztonságosan leáll. A SPECTIVE rendszert használó törőkön mindez rádiós kapcsolattal valósul meg, így többé nincs szükség kábelekre, ami szintén megkönnyíti a gépkezelők életét.

Forrás és fotó: Kleemann (WIRTGEN Group) címlapfotó: Kleemann MOBISCREEN MSS 802i EVO

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©