Kompakt osztályozóval bővült a Kleemann termékkínálata

Az új  MOBISCREEN MSS 502(i) EVO osztályozót ergonómiájával és egyszerű üzemeltetéssel hirdeti a gyártó.

2024. május 21.

A nemrég bemutatott MOBISCREEN MSS 502(i) EVO a már jól ismert MOBISCREEN MSS 802(i) alá érkezett a Kleemann portfóliójába. Kompakt kialakításával az új modell alacsonyabb – maximum 350 tonna/óra – adagolókapacitáshoz ideális, azonban a nagy ráhagyással méretezett adagológarat, az 5,4 négyzetméternyi rostafelület és a széles kihordószalag továbbra is kitűnő anyagáramlást biztosítanak. A rugalmasság érdekében valamennyi szalag sebessége fokozatmentesen állítható, a két vagy három frakció közti váltás szintén egyszerű. A rostaház szögének tág határok (15,4-20 fok) közti állíthatósága lehetővé teszi a komoly kapacitást és a kiváló termékminőséget, de az osztályozóelemek széles választéka szintén ehhez járul hozzá. Legyen szó agyagos talajhoz passzoló fésűs rostákról vagy díszkő gyártásához alkalmas rácsokról, az elemek széles választékánál fogva a MOBISCREEN MSS 502(i) EVO mindig az adott feladatra szabható. Természetesen megoldható az elsődleges rosták vegyes alkalmazása is. Összességében elmondható tehát, hogy az új gép széleskörűen konfigurálható, így – akár önmagában, akár más Kleemann gépekkel kombinálva – a vásárlói igényekre szabható.

A már említett MOBISCREEN MSS 802(i) EVO felhasználóbarát üzemeltetési koncepciója az MSS 502(i) EVO osztályozóba is leszivárgott. Ennek éppúgy szerves része a termelés gyors és könnyű beindítását szolgáló automata üzemmód, mint a mobil kezelőegység, a külön rendelhető távvezérlés, illetve a hatékonyabb tervezést és teljesítményelemzést támogató telemetriarendszer. Köszönhetően a LED-es munkalámpáknak (melyen felül prémium világításcsomag is vásárolható felár ellenében), minden esetben jól látható a gépen átfolyó anyag útja. Szintén lényeges, hogy ergonomikus hozzáférés nyílik valamennyi rostához és karbantartás szempontjából fontos alkatrészhez, ami növeli az üzembiztonságot, csökkenti az állásidőt.

A kompakt szállítási méreteknek és a fokozatmentesen szabályozható menetsebességnek köszönhetően az osztályozógép viszonylag könnyen mozgatható a munkaterületek között. Az üzemeltetés helyére érve pedig rögtön kitűnnek a mobil kezelőfelület és a szerelés nélkül kihajtható kihordószalag párosának előnyei: a joystickes vezérlésre hagyatkozva a kezelő tökéletesen ráláthat a kihajtandó szalagra, tehát finom precizitással irányíthatja a helyére. Ez nem csupán a felesleges fel-alá járkálástól kíméli meg az üzemeltetést végzőket, de mindenek előtt időt takarít meg.

Az alapvető üzemeltetési koncepció és az anyagáramlás mellett a karbantartás egyszerűsége is jelentős kihatással van a mobil osztályozógépek gazdaságos üzemeltetésére.  Az új MOBISCREEN MSS 502(i) EVO  hidraulikarendszere garantálja a hatékony erőátvitelt, és az üzemeltetés költségeit is alacsonyan tartja. Annak érdekében, hogy minimálisra csökkenjen az állásidő, a karbantartási szempontjából lényeges alkatrészekhez könnyű hozzáférni, az üzemanyagtartály feltöltése egyszerűen – vagyis gyorsan – elvégezhető mindkét oldalról, az adagológarat szalagja alatti tér pedig egy kihajtható csúszka segítségével problémamentesen tisztítható.

A cég hangsúlyozza, hogy a Kleemann számára már a tervezési szakasztól fogva rendkívül fontos a fenntarthatóság. Így született a  MOBISCREEN MSS 502(i) EVO is, hiszen az opcionális elektro-hidraulikus „Dual Power” hajtásrendszer helyszíni szén-dioxid-kibocsátástól mentes, tisztán elektromos üzemeltetést tesz lehetővé. Ugyancsak környezetvédelmi szempontból fontos a terhelésérzékelő ventilátor, ami a zajszint mellett a gázolajfogyasztást is mérsékli. A kihordószalagokra víz permetezhető a kiporzás jelentős csökkentése érdekében, ami üzemeltetés közben jobb munkakörülményeket teremt a gépkezelők számára, de a közelben lakók általi elfogadottságra is jó hatással van.

Forrás és fotó: Kllemmann (Wirtgen Group)

 

 

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©