200 ezer kotrónál jár a Doosan China

A Doosan Infracore bejelentette, hogy kínai leányvállalata, a jentaji központú Doosan Infracore China legyártotta 200 ezredik kotróját az ázsiai országban.

2021. február 15.

A Doosan Infracore néhány napja jelentette be, hogy kínai leányvállalata, a jentaji központú DICC (Doosan Infracore China Corporation) legyártotta 200 ezredik kotróját az ázsiai országban. A fontos mérföldkövet 26 évvel azután sikerül elérni, hogy a cég 1994 októberében megvetette lábát a helyi piacon.

E jeles alkalomból a Doosan Infracore China különleges ceremóniát szervezett a jentaji üzemben, ahol meghívott dolgozók, forgalmazók és ügyfelek körében ünnepelték meg a 200 ezredik kotró elkészültét. Az élőben online is közvetített esemény keretében ünnepélyesen át is adták a vásárlónak a jubileumi munkagépet.

A Doosan Infracore gyára 1996-ra készült el a kínai Jentaj városában, ahol – hála a kínai kotrópiac erőteljes bővülésének – 2001-ben sikerült átlépni az 5 ezres összesített darabszámot. A cég ugyanebben az évben vált piacvezetővé, miután maga mögé utasította a kínai piacot korábban uraló japán építőgép-gyártókat. A 10 ezer darabos példányszámot a Doosan a 2000-es évek közepére érte el, 2010-ben viszont már több mint 20 ezer gépet gyártottak egyetlen év alatt.

A Doosan Infracore az első a Kínában működő multinacionális vállalatok közül, melynek sikerült elérnie a figyelemreméltó 200 ezres összesített darabszámot. Ezt megelőzően a cég folyamatosan erősítette piaci jelenlétét az ország kotrópiacán, melynek során piaci részesedésük 2020 harmadik negyedévére 22,8 százalékra emelkedett a 2015-ös 12,9 százalékról. Mint ismert, a multinacionális vállalatoknak jól jövedelmező üzletek keretében igen sok kotrót sikerült értékesíteniük kiemelt ügyfelek részére a kínai piacon.

Ezzel összhangban az ázsiai ország kotrópiaca 200 ezer eladott géppel rekordévet zárt 2019-ben. Nem meglepő módon ezt a COVID-19 válság hatására zsugorodás követte 2020 első két hónapjában, azonban márciusban már ismét komolyabb növekedés volt tapasztalható.

Előzetes becslések szerint a kínai piac 2020-ban újabb történelmi rekordot dönthetett 275 ezer értékesítéssel. 2019-ben a Doosan Infracore több mint 15 ezer kotrót adott el a kínai piacon, míg a múlt év harmadik negyedévének végéig összesen 14.348 hasonló munkagépnek talált gazdát, ezzel 2019 azonos időszakához képest 21 százalékos bővülést ért el. Sőt mi több, a cég 2020 harmadik negyedévében 308,9 milliárd dél-koreai won (83 milliárd forint) értékű árbevételről számolt be, ami az előző év első kilenc hónapjával összevetve 55 százalékos növekedést jelent.

Összhangban a kínai kotrópiac bővülésével, a Doosan Infracore folyamatosan újabb, a helyi ügyfelek igényeihez igazított termékeket és szolgáltatásokat mutat be. Erre jó példa a cég által 2020 júliusában piacra dobott új, 6 tonnás gumikerekes kotró, de említhetjük azt az átvizsgálási kampányt is, mely a vevői elégedettséget volt hivatott növelni. Céljai elérése érdekében a Doosan nemrég a kínai forgalmazóinál dolgozó 7300 munkavállaló számára tartott online továbbképzést.

Doosan Infracore Europe S.R.O. alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©