Átlátszó rakodókanállal jelentkezett a Doosan

2021. március 16.

A Doosan Infracore Europe nemrég mutatta be az iparág legelső „átlátszó” kanalát, melyet homlokrakodókhoz szánnak. A rendszer lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a fülkében elhelyezett monitor segítségével rálásson a homlokrakodó kanala által egyébként kitakart holtterekre. Az új megoldás lényege, hogy a rakodógép előtti területet alul és felül elhelyezett kamerák figyelik, majd az ezekből érkező jelek kombinálásával létrehozott kép valós időben jelenik meg a fülkében található képernyőn.

Mindez azért lényeges, mert biztonsági szempontból sok fejfájást okozott, hogy a homlokrakodó előtti terület beláthatóságát nagyban korlátozza a kanál miatti holttér. Azonban a Doosan új átlátszó kanalával a gépkezelő egyszerűen ráláthat a kanál által kitakart területekre is, ezzel nő a biztonság, és elkerülhetővé válnak a balesetek. Az átlátszó kanál jelentősen növelheti a munka hatékonyságát is azáltal, hogy rakodáskor, billentéskor, illetve különféle anyagok (például zúzalék, föld vagy homok) mozgatásakor jobb kilátást tesz lehetővé előrefelé.

 

A Doosan Infracore az első vállalat, amely az átlátszó kanál formájában előre néző kivetítőrendszert fejlesztett ki és alkalmazott építőgépeken, ezért a cég Koreában, Észak-Amerikában, Európában és Kínában is szabadalmi kérelmet nyújtott be. Ezen túlmenően a Doosan egyéb fejlett, előremutató biztonsági rendszereket is kidolgozott munkagépei számára. Ezek közt megtalálható egy 360 fokos panoráma kamera-rendszer, mellyel belátható a gép teljes környezete, illetve egy ultrahangos szenzorokon alapuló biztonsági jelzőrendszer, mely szintén kedvező fogadtatásra talált a vásárlók részéről.

Doosan Infracore Europe S.R.O. közleménye alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Értéktartó Bobcat gépek

A Bobcat az idei évben két kategóriában érdemelte ki az C értékállósági díját.

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©