Átlátszó rakodókanállal jelentkezett a Doosan

Az új megoldás megmutatja a gépkezelő számára a jármű előtti holttereket, ezzel nagyban növeli az üzembiztonságot.

2021. március 16.

A Doosan Infracore Europe nemrég mutatta be az iparág legelső „átlátszó” kanalát, melyet homlokrakodókhoz szánnak. A rendszer lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a fülkében elhelyezett monitor segítségével rálásson a homlokrakodó kanala által egyébként kitakart holtterekre. Az új megoldás lényege, hogy a rakodógép előtti területet alul és felül elhelyezett kamerák figyelik, majd az ezekből érkező jelek kombinálásával létrehozott kép valós időben jelenik meg a fülkében található képernyőn.

Mindez azért lényeges, mert biztonsági szempontból sok fejfájást okozott, hogy a homlokrakodó előtti terület beláthatóságát nagyban korlátozza a kanál miatti holttér. Azonban a Doosan új átlátszó kanalával a gépkezelő egyszerűen ráláthat a kanál által kitakart területekre is, ezzel nő a biztonság, és elkerülhetővé válnak a balesetek. Az átlátszó kanál jelentősen növelheti a munka hatékonyságát is azáltal, hogy rakodáskor, billentéskor, illetve különféle anyagok (például zúzalék, föld vagy homok) mozgatásakor jobb kilátást tesz lehetővé előrefelé.

 

A Doosan Infracore az első vállalat, amely az átlátszó kanál formájában előre néző kivetítőrendszert fejlesztett ki és alkalmazott építőgépeken, ezért a cég Koreában, Észak-Amerikában, Európában és Kínában is szabadalmi kérelmet nyújtott be. Ezen túlmenően a Doosan egyéb fejlett, előremutató biztonsági rendszereket is kidolgozott munkagépei számára. Ezek közt megtalálható egy 360 fokos panoráma kamera-rendszer, mellyel belátható a gép teljes környezete, illetve egy ultrahangos szenzorokon alapuló biztonsági jelzőrendszer, mely szintén kedvező fogadtatásra talált a vásárlók részéről.

Doosan Infracore Europe S.R.O. közleménye alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©