Új anyagmozgató a Doosan kínálatában

A nemrég bemutatott 25 tonnás DX250WMH-5 után ezúttal a 23 tonnás DX230WMH-5 típusjelű modellel bővült a Doosan termékpalettája.

2020. október 20.

A nemrég bemutatott 25 tonnás DX250WMH-5 után ezúttal a 23 tonnás DX230WMH-5 típusjelű modellel bővült a Doosan termékpalettája. A két új jövevény közös vonása, hogy a szilárdhulladék-gazdálkodási és recycling alkalmazások mellett elsősorban a bontással és erdészeti munkákkal foglalkozó ügyfeleket célozták meg velük.

Csakúgy, mint némileg nagyobb testvére, a DX230WMH-5 gémjére is két munkahenger került, ezzel a gép nemcsak kiegyensúlyozottabb és stabilabb lett, de a nemkívánatos mozgások is csökkennek a különféle szerelékek használatakor. A DX230WMH-5 esetében a maximális csapszegmagasság 11,7 méter, melyhez 10,1 méteres kinyúlás és 4,2 méteres munkamélység társul.

A DX230WMH-5 különleges jellemzői közül talán az emelhető fülke a legfontosabb, amely kitűnő kilátást és nagyfokú rugalmasságot biztosít, mindezt ráadásul alapáron. A leengedett állapotban könnyen megközelíthető fülke akár 2,5 méteres magasságig emelhető, így a gépkezelő mindig tökéletesen rálát a munkaterületre, amihez nagyban hozzájárul a hátrafele néző kamera is. Természetesen a kezelő a fülkéből állíthatja a magasságot, az ülés aljánál pedig egy vészleengedő kar is helyet kapott.

Mivel az új anyagmozgatónak a legkeményebb ipari feladatokkal is meg kell birkóznia, ellátták első és hátsó kitalpaló támaszokkal, a gémszerkezetet pedig kimondottan anyagmozgatási feladatokhoz tervezték. Mindeközben az ergonomikus kialakítású joystickekkel és kormánykerékkel egyszerű maradt a kezelés, míg a hatékonyság érdekében a gép kétutas forgató- és kiegészítő hidraulikarendszert kapott. A kezelő a kiegészítő hidraulikakörre csatlakoztatott szerelékeket a joystickeken elhelyezett gombokkal, vagy a felár ellenében rendelhető pedállal vezérelheti.

A vadonatúj DX230WMH-5 anyagmozgatóba a Doosan hathengeres, vízhűtéses DL06PA turbódízel motorját építik, amelynek maximális teljesítménye 173,5 le (129,4 kW). Hála a hűtött kipufogógáz-visszavezetésnek és a szelektív katalitikus redukciós (SCR) kipufogógáz-utókezelő technológiának, a DL06PA részecskeszűrő nélkül teljesíti a Stage IV emissziós követelményszintet, ezért üzemeltetése egyszerű és egyben költséghatékony is.

A Doosan saját fejlesztésű Smart Power Control (SPC) rendszere a hatékonyság és termelékenység feljebb tornázása érdekében intelligens módon vezérli a fordulatszámot, azaz a terhelés függvényében automatikusan növeli vagy csökkenti a fordulatot.

A hajlított szárral az Doosan DX230WMH-5 anyagmozgatón rendelkezésre álló mind a négy SPC teljesítménymód kihasználható. Ezek segítségével a gépkezelő minden esetben megtalálhatja az üzemanyag-fogyasztás és a feladathoz szükséges teljesítmény közti arany középutat. A választható négy teljesítménymód a következő:

• Power+ (P+) mód: maximális sebesség és teljesítmény a legnagyobb igénybevételt jelentő anyagmozgatási feladatokhoz

• Power (P) mód: kiemelkedő teljesítmény és hatékonyság nehéz emelési munkákhoz, tehergépkocsik gyors rakodásához és nagy menetsebességhez

• Standard (S) mód: mérsékelt üzemanyagfogyasztás mellett kiváló teljesítmény mindennapi emelési és anyagmozgatási feladatokhoz

• Economy (E) mód: alacsony üzemanyagfogyasztás csekély igénybevételt jelentő munkákhoz, illetve lassabb mozgás nagyfokú precizitást igénylő körülményekhez.

Túl a négy teljesítménybeállításon, a DX230WMH-5 rendelkezik egy kimondottan emelésre kihegyezett üzemmóddal is. Ennek élesítésekor nagyobb szivattyúnyomaték mellett csökken a motor fordulatszámára, és aktiválódik az automatikus teljesítményfokozás funkció.

A DoosanCONNECT telemetriarendszer szintén a Doosan DX230WMH-5 anyagmozgató alapfelszereltségének részét képezi a vásárlástól számított hároméves előfizetéssel együtt.

Doosan Infracore Europe s.r.o.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©