A Doosan üzlete Kínában

A koronavírus járvány után lassan talpra áll a kínai építőgép piac. A Doosan nagy volumenű megrendelést kapott középkategóriás kotrókra.

2020. április 22.

A Doosan Infracore egy nagy kínai infrastruktúra fejlesztő vállalattól kapott megrendelést  32 db 22 tonnás osztályba tartozó kotró szállítására. Csangcsun gyorsan fejlődő, autóipari és vasúti szerelvény gyártásáról ismert városában metró, gyorsvasút és hídépítéshez fogják használni a gépeket.

Yunseong Yeom, a Doosan kínai ügyvezetője elmondta, hogy a mostani megrendelők még legalább 10 hasonló gép megvásárlását tervezik. „Egyre több és több megrendelés teljesítésére vagyunk képesek, kitűnő minőségű termékekkel szolgáljuk ki vevőinket.”

A kínai feldolgozóipar, amely a koronavírus járvány hatására összezuhant ez év elején,  a gyors talpra állás jeleit mutatja. Idén februárban 14 000 kotrót értékesítettek, ami kevesebb, mint a fele volt az előző év hasonló időszakának. De gyorsan visszatért a korábbi volumenhez; márciusban már 40 000 kotró került értékesítésre. A Doosan Infracore-nál úgy számolnak, hogy az év első két hónapjának nagyarányú visszaesése után április-május körül helyreállhat a korábbi piaci helyzet.

Doosan Sajtóközlemény alapján

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©