A Doosan üzlete Kínában

A koronavírus járvány után lassan talpra áll a kínai építőgép piac. A Doosan nagy volumenű megrendelést kapott középkategóriás kotrókra.

2020. április 22.

A Doosan Infracore egy nagy kínai infrastruktúra fejlesztő vállalattól kapott megrendelést  32 db 22 tonnás osztályba tartozó kotró szállítására. Csangcsun gyorsan fejlődő, autóipari és vasúti szerelvény gyártásáról ismert városában metró, gyorsvasút és hídépítéshez fogják használni a gépeket.

Yunseong Yeom, a Doosan kínai ügyvezetője elmondta, hogy a mostani megrendelők még legalább 10 hasonló gép megvásárlását tervezik. „Egyre több és több megrendelés teljesítésére vagyunk képesek, kitűnő minőségű termékekkel szolgáljuk ki vevőinket.”

A kínai feldolgozóipar, amely a koronavírus járvány hatására összezuhant ez év elején,  a gyors talpra állás jeleit mutatja. Idén februárban 14 000 kotrót értékesítettek, ami kevesebb, mint a fele volt az előző év hasonló időszakának. De gyorsan visszatért a korábbi volumenhez; márciusban már 40 000 kotró került értékesítésre. A Doosan Infracore-nál úgy számolnak, hogy az év első két hónapjának nagyarányú visszaesése után április-május körül helyreállhat a korábbi piaci helyzet.

Doosan Sajtóközlemény alapján

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©