Rekordév a Doosan Bobcat számára

Az EMEA régióban 2019-ben a cég árbevétele 863 millió euró volt, ami 12,8 százalékos emelkedésnek felel meg.

2020. március 22.

A Doosan Bobcat EMEA példátlanul jó eredményeket közölt a 2019-es évre vonatkozóan. A tavalyi évben a Doosan Bobcat és a Doosan Portable Power termékek értékesítései az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) és más területeken 863 millió euróra híztak, ami 12,8 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az értékesítések világszerte 7,2 százalékkal emelkedtek, és a vállalat ezen belül is kiemelkedően jól teljesített Európában és Észak-Amerikában.

2018-cal összevetve a Bobcat márka értékesítési számainak növekedése az EMEA övezetben elérte a 11 százalékot, melynek részeként a Bobcat csúszókormányzású rakodók eladásai 12,7 százalékkal emelkedtek. E termékkategóriában a vállalat továbbra is világelső, miután több ilyen gépet értékesítettek, mint a versenytársak összesen. Figyelemreméltó a gazdára talált Bobcat minikotrók számának 7,1 százalékos emelkedése is, míg a márka kompakt lánctalpas rakodógépeiből mintegy 15,2 százalékkal több fogyott. A fentiek mellett a Bobcat teleszkópos rakodóival és kotró-rakodóival kapcsolatban is kiugró adatokról érkeztek hírek, miután a két termékkategóriában 16,7, illetve 37,2 százalékkal nőttek az eladások.

Termékbemutatók és kilátások 2020-ban

„Tevékenységeink közt kiemelt szerepet tölt be a termékinnováció, mivel ezt tekintjük a legfőbb eszköznek azon célkitűzésünk megvalósításához, hogy vezető szerepet töltsünk be a kompakt gépek piacán. Ennek eléréséhez korábban soha nem látott számú új terméket és technológiát készülünk bemutatni. 2020 folyamán összesen 48 új vagy jelentősen továbbfejlesztett termékünk debütál nyolc különböző termékkategóriában, melyek közül néhány teljesen új terepet jelent a Bobcat számára. Hiszünk benne, hogy az innovációra összpontosítva biztonsággal vészelhetjük át a koronavírus terjedése fémjelezte bizonytalan időszakot.” – mondta Mike Vought, a Doosan Bobcat EMEA termékmenedzsment-igazgatója.

A Doosan Bobcat EMEA a világon gyártott Bobcat gépeknek mintegy harmadát állítja elő. Ezek között megtalálhatók kompakt építő- és mezőgazdasági gépek, például csúszókormányzású rakodók, kompakt lánctalpas rakodók, minikotrók, teleszkópos rakodók, de több mint 130 féle szerelék is. Ezen túlmenően Doosan Portable Power márkanév alatt a cég különféle hordozható berendezéseket is készít, köztük például kompresszorokat, fénytornyokat és aggregátorokat.

Doosan Bobcat Sajtóközlemény

Nyitókép: a Bobcat új regionális központjának avatása 2019-ben a csehországi Dobrisban

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©