Növelte a nyereségét a Duna House a harmadik negyedévben

727,1 millió forintra nőtt az ingatlanközvetítő nyeresége.

2022. december 01.

A Duna House ingatlanközvetítő 727,1 millió forintra növelte a nyereségét a harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszaki 465,3 millió forintról - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján november végén közzétett kibocsátói jelentésében.

A negyedéves nettó árbevétel 3,817 milliárd forintról 8,385 milliárd forintra, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 563,1 millió forintról 904,1 millió forintra nőtt éves összevetésben.

Az első három negyedév összesítésében az árbevétel 9,728 milliárd forintról 25,379 milliárd forintra, az EBITDA 1,507 milliárd forintról 3,167 milliárd forintra, az adózott eredmény 1,025 milliárd forintról 2,323 milliárd forintra emelkedett - írták.

A harmadik negyedév belföldi eredménye elmarad az előzőktől, amit a jelentés azzal magyaráz, hogy az első fél évben elért csúcsokat a kamatemelések miatt ingatlan- és hitelpiaci visszaesés követte. A júliustól szeptemberig tartó időszakkal ennek ellenére elégedettek, hiszen a készpénzállomány rekordösszegű, a saját építésű lakóparkjuk elkészült, és az olaszországi érdekeltségük is jól teljesített. Csak Lengyelországban és Csehországban kellett kisebb, összesen csaknem 70 millió forintos veszteséget elkönyvelniük.  

A társaság a lakóparki ingatlanok zárónap utáni értékesítéséből még több mint 6 milliárd forinttal gyarapodhat a mostani árakkal számolva, és abban is bíznak, hogy a lengyel piac hamarosan növekedési pályára áll, miután mérséklődnek a szigorú hitelfelvételi korlátok piaci hatásai. A jelentés szerint a Duna House hálózatbővítésre, piacszerzésre törekszik, és az első 9 hónap adatai alapján a cégvezetés biztos benne, hogy éves szinten is a teljesíteni tudják a célkitűzéseket.

A társaság adózott eredménye 2021-ben 18 százalék éves emelkedéssel megközelítette az 1,6 milliárd forint. Árbevétele 59 százalékkal nőtt 2020-hoz képest, elérve a 14,5 milliárd forintot.

A Duna House részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír  kedden 410 forinton zárt, árfolyama egy éven belül 400 és 608 forint között változott.

Forrás: MTI

Fotó: Duna House

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©