Hazai céges hírek

2020. október 07.

A Praktiker a tavalyi árbevételére számít idén, a Market mérsékelt csökkenést vár 2020-ban a forgalmában. Az építőipari cégek a tévéműsorok legaktívabb szponzorai.

Market - 180 milliárd forintos forgalom idén

A Market Építő Zrt. idei forgalma 180 milliárd forint körül alakulhat, ami éves összevetésben a koronavírus-járvány negatív hatása ellenére is csupán 3-5 százalékos csökkenést jelent, az árbevétel várható alakulásában az is szerepet játszik, hogy a BMW gyár beruházása 2021-re tolódott - mondta a vállalat vezérigazgatója szeptember végén Budapesten egy sajtótájékoztatón.

Scheer Sándor hozzátette, a vállalatot egészséges állapotban találta a vírus, ez annak is köszönhető, hogy a Marketnél vannak hosszabb átfutási idejű projektek (például Mol Campus, OTP Irodaház), amelyek kivitelezése a járványhelyzetben is folyamatos.

Az építőipar egészéről elmondta, hogy az ágazat a járvány alatt is folyamatosan dolgozott és termelt, a kialakult helyzetben a beruházók bizonytalanodtak el, ez a jelenség a home office térnyerése miatt az irodafejlesztéseknél is tapasztalható. A vezérigazgató szerint a kialakult helyzetben a beruházók pozitív jelzést, az építési költségek csökkenését várják az építőipartól.

A vállalatcsoport nagyságrendileg 1200 embert foglalkoztat. A vállalat a megrendeléseinek 75 százalékát a versenyszférából, 25 százalékát pedig az államtól kapja. A cég 2019-es éves árbevételében a legnagyobb részt az ipari, logisztikai létesítmények, az irodák és a közintézmények kivitelezése adta.

Részlet a Market Építő Zrt.III. ker. Bojtár u. 51. sz. alatt elhelyezkedő új irodaházából

A tavalyival megegyező árbevételt vár a Praktiker

A tavalyival megegyező árbevételt vár az idén a Praktiker, a barkácsáruházlánc nem változtat üzleti tervein, és folytatja áruházai modernizálását - áll a cég szeptember közepén kiadott közleményében, amelyet a Váci úti áruházának felújítása kapcsán adott ki. A 100 millió forintos beruházás során átépítették az áruház összes osztályát, alapterületét optimalizálták, és a külső részén található építőanyag részleget is fejlesztették.

A Praktiker tavaly nettó 67,88 milliárd forintos árbevételt ért el, a cég 20 áruházzal rendelkezik Magyarországon, és csaknem 1600 embernek ad munkát. A nettó 190 milliárd forintosra becsült barkácspiacon a társaság 33 százalékos részesedéssel a második legnagyobb szereplőnek számít. A cég mintegy 340 beszállítóval dolgozik, a magyar beszállítók aránya meghaladja a 80 százalékot.

Kiemelték, hogy 1998-as hazai piacra lépése óta a 2019-es volt a Praktiker legeredményesebb üzleti éve, bevétele 18 százalékkal haladta meg az előző évit. A közlemény szerint a cég az idén március végéig erőteljes növekedést tapasztalt mind áruházai, mind webshopja forgalmában, és bár a fejlődést visszavetette a pandémia hatása, éves üzleti terveiken nem változtatnak, a tavalyihoz hasonló árbevételt szeretnének elérni 2020-ban. A klasszikus barkácsipari termékek továbbra is jól fogynak országszerte, de egyre jobban keresik a vásárlók a kreatív hobbikhoz, renováláshoz kötődő árucikkeket is.

Az építőipari cégek a tévéműsorok legaktívabb szponzorai

Az építőipari cégek legaktívabbak a tévéműsorok szponzorációja terén - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a televíziók támogatási gyakorlatáról készült szeptemberben publikált tanulmányából.

Ebből kiderül, hogy a vizsgált csatornákon 2020 első félévében 64 670 szponzorüzenet jelent meg, a szponzorcégek száma pedig 927 volt.  A legtöbbször, 2061 esetben az Austrotherm Kft. jelent meg szponzorként, ezt követte a Stavmat Építőanyag Kereskedelmi Kft. 1937 és a Leier Hungaria Kft. 1676 üzenettel.

A minta állandó szereplői a legnagyobb eléréssel rendelkező országos kereskedelmi televíziók - RTL Klub, TV2 - és a közszolgálati Duna TV volt, mellettük egy-egy hónapig helyet kapott a mintában a Duna World, az M2, az ATV, a Hír TV, a Life TV és a Story4 - írták.

Forrás: MTI

Fotó: Market

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai pénzügyi hírek

Növekedési kötvényt bocsátott ki a KÉSZ csoport, felminősítették az Axiált, az Indotek szerbiai irodaportfóliót vesz, a Medinvest részvényeket vásárolt.

Árrobbanás a magyar építőanyag piacon

Sötét képet fest a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség szokásos negyedéves felmérése.

Hazai hírek

Házgyár-program indult Miskolcon, vasbetont kiváltó betonelemeket fejleszt egy hazai konzorcium, a Praktiker és a Duna House is publikálta eredményeit.

Virtuális Ipar Napjai

Magyarország legnagyobb üzleti ipari találkozója az idén az online térben valósul meg június 15-18. között.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©