Bővíti kapacitását a BILK logisztikai központ

Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központja gyakorlatilag megtelt, új csarnokot építenek.

2019. január 24.

Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központja gyakorlatilag megtelt, új csarnokot építenek.

99 százalék fölé növekedett a BILK Logisztikai Nyrt. kapacitásainak kihasználtsága – derült ki társaság január közép kiadott közleményéből. Az extrém magas bérbeadási arány indokolja, hogy Magyarország egyik legnagyobb, 186 ezer négyzetméter területű intermodális raktárvárosa folytassa kapacitásainak bővítését.

2018 utolsó napjaiban 7900 négyzetméter raktár és irodaterület igénybevételéről szóló szerződést hosszabbított meg újabb 5 évvel bérlője. Néhány héttel korábban pedig 18 000 négyzetméter raktárkapacitás kizárólagos használatáról írt alá megállapodást öt plusz öt évre egy ügyfelével.

Az év során a korábban megkötött bérleti szerződések meghosszabbításáról, az újonnan megépített csarnok igénybevételéről és a létesítendő beruházás területének lekötéséről, együttesen 68 800 négyzetméter raktár és 7300 négyzetméter irodaterület kizárólagos használatáról született megállapodás.

A BILK folyamatosan fejleszt, hogy képes legyen kielégíteni az igényeket. 2018-ban rekord gyorsasággal épített egy komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas 3800 négyzetméter alapterületű raktárcsarnokot, amelynek használatát bérlője 11 évre előre lekötötte.

A BILK egy részlete egy korábbi fotón

Megkezdte egy 21 500 négyzetméter raktár és iroda befogadására alkalmas csarnok építését is. Ez utóbbi beruházás költsége a szükséges infrastruktúra létesítményeket is beleszámítva eléri a 3,5 milliárd forintot. Az épület kapacitásaiból a háztartás- és szórakoztató elektronikai áruházakat üzemeltető MediaMarkt vesz igénybe 18 800 négyzetméter területet ötéves futamidőre, amit lehetősége lesz további öt évvel meghosszabbítani.

A legforgalmasabb hazai autópályák közötti dél-pesti régióban, az M0-ás körgyűrűről közvetlen lehajtóval rendelkező BILK Logisztikai Nyrt. összes kapacitása a folyamatban lévő fejlesztések befejezésével 207 000 négyzetmétere növekszik.

Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központjában logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokok, ADR-minősítésű és közvetlen iparvágány kapcsolatú raktárak, vámudvar, eszközbérlési lehetőségek állnak a bérlők rendelkezésére, akik kiaknázhatják a konténerterminállal való közvetlen kapcsolatban rejlő előnyöket is.

Országosan is a legnagyobbak közt a BILK

A tavalyi utolsó negyedévi országos bérlői keresletének legnagyobb részét, 44,1 százalékát a szerződéshosszabbítások adták. További 16,8 százalékot az új szerződések, 15,8 százalékot a bővülések, 23,3 százalékot pedig az előbérleti szerződések tettek ki - olvasható a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma január közepén megjelent közleményben.

A vizsgált időszak 32 tranzakciójából három szerződés érte el a 10 ezer négyzetmétert. A BILK újonnan bejelentett épületében 18 800 négyzetméterre, az East Gate Business Parkban 10 420 négyzetméterre a Prologis Park Budapestben pedig 10 070 négyzetméterre kötöttek megállapodásokat. Az átlagos tranzakcióméret 3280 négyzetméter, a nettó abszorpció 116 170 négyzetmétert volt 2018 utolsó negyedévében 

Forrás: Bilk.hu/MTI

Fotó: Viczencz.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©