Folytatódnak az útfelújítások

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) maradványforrásából.

2023. április 18.

Felújítják a 4434-es számú, Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út több mint egy kilométerét bruttó 294 millió forintból. A Szarvas-Orosháza közti, 4404-es számú út csaknem 3 kilométerét mintegy bruttó 548 millió forintból. A Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes közti, 4642-es úton 1,34 kilométert újítanak fel bruttó 288 millió forintból; a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza közti 4429-es út csaknem 5 kilométerét pedig 565 millió forintból.
    Múlt pénteken sajtótájékoztatón bejelentették, hogy megújul a 4252 jelű Sarkad-országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakasza bruttó 499 millió forintból; és a 4219 jelű Furta-Gyula összekötő út 1,5 kilométeres szakasza bruttó 372 millióból.
    Az összeg az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) úgynevezett maradványforrásából származik.
    A kivitelezést a Szarvas-Orosháza, valamint a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő úton a Swietelsky Magyarország Kft.; a többi helyen a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. végzi.
    A munkaterületeket április 17-ig mindenhol átadták a kivitelezőknek, akiknek 60, illetve 90 napjuk van a befejezésre, így várhatóan július-augusztusra újulnak meg az utak - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
    A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

Magyar Közút sajtóközlemény, fotó: Magyar Közút

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©