Virtuális valóság a baumá-n

Digitális munkaterület: több, mint szórakozás. És új kiállítási lehetőség a vásáron.

2019. március 25.

A digitális innováció mind nagyobb hatással van hétköznapi életünkre, és nincs ez másképp az építőgép iparban sem. Hála a virtuális és kiterjesztett valóságnak (VR/AR), a felhasználók immár virtuális formában járhatják be a munkaterületeket, és találhatják magukat a történések középpontjában. Mindez nem csupán egy meghökkentően valós érzeteket keltő, igen szórakoztató kísérlet: a VR és AR technológiák felhasználhatók fejlesztés alatt álló termékek, prototípusok vagy eljárások bemutatására és forradalmian újszerű szemléltetésére, ez pedig új lehetőségek egész tárházát nyitja meg a vállalkozások előtt.

„A digitális munkaterülettel olyan felületet teremtettünk, amely lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy a kiállítók termékeit ne csak a konkrét standokon, hanem bármely helyszínen megtekinthessék, kipróbálhassák, így a virtuális valóság élménye által egy igazi VR kiállítóteret teszünk elérhetővé. A 2019-es baumá-n résztvevő cégeknek most első ízben lesz lehetőségük rá, hogy teljes egészében digitális módon mutatkozzanak be” – magyarázta Mareile Kästner, a bauma kiállítás igazgatója.

A napi üzleti tevékenységeket magas hozzáadott értékkel gazdagító virtuális élmény nem csak a tervezéssel és fejlesztéssel, de a képzésekkel, továbbképzésekkel és értékesítéssel kapcsolatban is merőben új lehetőségeket teremt. „Ha valósághű körülmények közt kívánjuk betanítani – például gépek karbantartására – az újonc munkavállalókat, vagy egyik ügyfelünknek szeretnénk elmagyarázni egy daru részletes működési elvét, ki sem kell mozdulnunk” – tette hozzá Mareile Kästner.

A bauma által kínált virtuális lehetőséggel már eddig is olyan vállalatok éltek, mint a zsalurendszereiről ismert Doka, a mérőműszer-specialista Trimble, a gépészeti megoldásokkal foglalkozó GEDA, az építőgépgyártó Bobcat vagy a védőeszközöket és biztonsági felszereléseket előállító uvex.

Fotó: Messe München

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©