Megnyílt a Develon európai adatközpontja

A Develon gépek folyamatos monitorozása, adatelemzés, előrejelzés csökkentheti az állásidőt.

2024. június 28.

A Develon - korábban Doosan Construction Equipment - bejelentette, hogy az új, európai területre létrehozott „Develon Uptime Center“ megkezdte működését a vállalat regionális központjában, Prágában. A prágai részleg a Develon Uptime Center (DUC) globális hálózatának része, amelynek székhelye Dél-Koreában, Szöulban található, és további regionális központokkal rendelkezik szerte a világon, többek között Dubaiban, Ghánában, Brazíliában, Észak-Amerikában és Indonéziában. 

A DUC fő célja a gépek üzemidejének optimalizálása annak érdekében, hogy az ügyfelek gépei hatékonyan és eredményesen működjenek, lehetővé váljon a termelékenységének növelése - mindez a már meglévő digitális szolgáltatási technológiák átfogó, integrált felhasználásával. Ez egyben lehetővé teszi a felhasználók és a kereskedők/forgalmazók támogatási kéréseinek gyors teljesítését távoli elérésű technológiák segítségével.  

 A Develon Uptime Center központként szolgál a különböző digitális eszközök állapotának és elérhetőségének figyelemmel kísérésére. A különböző forrásokból származó adatok összesítése átfogó és vizualizált áttekintést nyújt a gépek legfontosabb rendszereiről és szolgáltatásairól. Ez lehetővé teszi a Develon számára, hogy betekintést nyerjen gépei teljesítményébe, azonosítsa a lehetséges problémákat, és gyorsan reagáljon azokra.

A DUC célja, hogy megelőző megközelítést kínáljon az ügyfeleknek, áttérve a korábbi utólagos problémakezelésről a proaktív megoldások alkalmazására.  Ez a stratégia lehetővé teszi  a lehetséges problémák előrejelzését, megelőzését, így az állásidő csökkentését.

A DUC létrehozása a vállalat 2021-ben indult pilot projektjén alapul, melynek célja a monitorozás volt. A 2024. január végén DUC néven megnyitott gépfelügyeleti központ ennél többet tud: a monitoring mellett a távfelügyelet és a távoli hibaelhárítás is a szolgáltatás része lett.

Az Uptime Center a legfontosabb rendszerekről és gépjellemzőkről az új digitális technológiákkal megszerzett adatok elemzésén alapul. Például a hibakódok rendszeres ellenőrzése segíti a Develont illetve a gép használóját a megelőző karbantartás elvégzésében, az esetleges hibák elkerülésében. Az olajelemzésből származó adatok vizsgálata betekintést nyújt a gépek kenőanyagainak állapotába, segítve a lehetséges problémák azonosítását és a karbantartási ütemtervek optimalizálását.  Az adatok elemzésén keresztül történő karbantartás-felügyelet lehetővé teszi a berendezések karbantartásának nyomon követését, biztosítva, hogy a rendszeres karbantartást ütemterv szerint végezzék el a váratlan meghibásodások megelőzése érdekében. A big data elemzések magukban foglalják az alkatrészek rezgés- és terhelésmérésének tanulmányozását, segítenek azonosítani a stresszpontokat és a lehetséges hibákat, lehetővé téve a proaktív beavatkozást. A berendezések meghibásodására vonatkozó múltbeli adatok tanulmányozása segít azonosítani a mintákat és a kiváltó okokat, információkkal látva el a szakembereket a hasonló problémák megelőzésére. 

Develon sajtóközlemény, fotók: Develon

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©