Műanyag hulladékok újrahasznosítására szolgáló üzemet épít egy kecskeméti cég

Több mint 2,5 milliárd forintból új gyártó- és tárolóüzemet épít a Hőplusz Rendszer Kft., hazánkban elsőként kezd EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításába. 

2023. március 09.

Több mint 2,5 milliárd forintból új gyártó- és tárolóüzemet építtet, illetve új gépsort is beszerez a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft., hogy Magyarországon elsőként kezdjen EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításába, feldolgozásába - adta hírül cég március elejénén. Az új üzem ünnepélyes alapkőletételét március 6-án tartották. A beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében nyert mintegy 1,284 milliárd forint európai uniós támogatással valósítják meg.

A Hőplusz Rendszer Kft. 2020-ban vásárolta meg Kecskeméten a Mindszenti körúton lévő több mint 18 ezer négyzetméteres ipari területet. Az új, EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény 4400 négyzetméteres lesz, és magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat.

A beruházó új, világszínvonalú gyártógépsort is beszerez, amelyet a német Erlenbach GmbH készít. A technológiai fejlesztésnek köszönhetően a cég gyártókapacitása a jelenlegi évi 137 ezer köbméterről 310 ezer köbméterre nő, termékpalettája pedig új lépéshang gátló és lejtképzéses tetőszigetelési termékekkel, valamint periméter lábazati pincefal szigetelőanyaggal bővül.

A cég vezetése Magyarországon elsőként hoz létre olyan üzemet, amely újrahasznosítással is foglalkozik. Ezzel nagymértékben hozzájárulnak az ipar, a kereskedelem és a lakossági felhasználás területén keletkező EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításához, feldolgozásához, mindezek által pedig a teljes környezetvédelemhez. E tevékenység fontosságát jól jelzi az a tény, hogy az EPS polisztirol hulladék a gazdaság szinte minden ágazatában keletkezik, éves mennyisége szinte felbecsülhetetlen, de újrahasznosítása Magyarországon jelenleg nem megoldott. A projektnek köszönhetően a cég új munkahelyeket teremt, jelenlegi 22 fős létszámát 30 főre gyarapítja.

A Hőplusz Rendszer Kft. 2006-ban jött létre, teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozásként, majd az elmúlt 17 évben az ország egyik legdinamikusabban fejlődő szigeteléstechnikai és építőanyaggyártó cégévé fejlődött. A kezdeti évek nagy- és kiskereskedelmi tevékenysége után, a megnövekedett minőségi és mennyiségi igények hatására, 2015-ben létrehozták EPS polisztirol gyártóüzemüket, egy akkor modernnek számító gyártástechnológiával. Hazai gyártóként folyamatosan törekedtek a saját, Premio márkanévvel és logóval gyártott termékeik minél szélesebb körben történő megismertetésére, forgalmazására, illetve a paletta bővítésére. Mára olyan saját, Premio márkajelzésű termékportfolióval rendelkeznek, amely a homlokzati, az aljzat- és födémszigetelésben egyaránt jelen van.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Hőplusz Rendszer Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2020-ban több mint 1,2 milliárd forint, míg 2021-ben mintegy 1,9 milliárd forint volt. A vállalkozás 2020-ban közel 193 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 204 millió forint volt az adózott eredménye.

Forrás: MTI

Fotók: Hírös.hu/Banczik Róbert

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©