Újabb ipari ingatlanfejlesztés

Az Erste Bank finanszírozza a CTP  négy logisztikai- és ipari parkjának létrehozását.

2024. március 25.

Mintegy 35 milliárd forint értékű hitelszerződést írt alá a CTP és az Erste. A finanszírozás hét éves futamidőre biztosít forrást a vezető európai ipari- és logisztikai ingatlan üzemeltető és fejlesztő CTP csoport magyarországi leányvállalatainak. A finanszírozott ingatlanok modern létesítmények a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest East területén, a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdek szerint tervezve, kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, amelyet az A+++ és A++ energetikai tanúsítvány besorolásuk is alátámaszt. Az energiatermelés jelentős részét a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják.

Üllőn, nyolc kilométerre Budapesttől délkeletre, az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő CTPark East Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található, míg a CTPark West biatorbágyi elhelyezkedése kiemelt fontosságú a Budapest és Nyugat-Európa közti kereskedelem lebonyolításának elősegítésében. A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a CTP-re esett, az ingatlanok összterülete közel 155 ezer négyzetméter, kihasználtságuk csaknem 100 százalékos, amely kiemelkedő eredmény a logisztikai iparágban.

A CTP Európa legnagyobb tőzsdén jegyzett tulajdonosa, fejlesztője és üzemeltetője a logisztikai- és ipari ingatlanoknak, 2023. december 31-én összesen 11,8 millió négyzetméter GLA tulajdonosa tíz országban.

Erste Bank sajtóközlemény, fotó: CTpark Budapest East

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©