Új logisztikai központ Biatorbágyon

30 ezer négyzetméteres, havonta 3 ezer kamiont útnak indító logisztikai központot épített a Huawei Biatorbágyon. Az átadáson a miniszterelnök is jelen volt.

2013. december 06.

Orbán Viktor miniszterelnök és Hsziao Csien, Kína budapesti nagykövete adta át december 3-án, kedden a Pest megyei Biatorbágyon a Huawei regionális logisztikai központját.

A Huawei Technologies Hungary 2005 óta működteti Magyarországon európai ellátó központját, amely a budapesti központ irányítása alatt a pécsi és komáromi összeszerelő üzemet és a biatorbágyi logisztikai központot foglalja magában. Közvetlenül 220, közvetve - a gyárakat és a logisztikát üzemeletető beszállítóinkon keresztül - 1300 embernek biztosítanak jelenleg megélhetést Magyarországon. A gyártás összeszereléssel indult 2009-ben, a magyarországi termeléssel ma már egész Európát, Oroszország ázsiai részét, a Közel-Kelet néhány országát, Észak- és újabban Nyugat-Afrikát látják el Huawei termékekkel.

A Huawei Technologies Hungary szeptember elején jelentette be, hogy közel 30 ezer négyzetméteres, havonta 3 ezer kamiont - Európába, Észak-Afrikába, Oroszországba és a Közel-Kelet felé - útnak indító logisztikai központot létesít Biatorbágyon. Így a Huawei több összeszerelő és logisztikai üzemet, csarnokot magában foglaló magyarországi európai ellátóközpontjának teljes szállítási és raktározási tevékenysége Biatorbágyra kerül át.

A kínai távközlési cég ekkor jelentette be azt is, hogy termelését is növeli Magyarországon, és az eddigi, jórészt vezeték nélküli távközlési hálózatokhoz szükséges berendezéseken kívül megindul Magyarországon 2015-ig szinte valamennyi, a Huawei portfóliójában szereplő - vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi és egyéb - távközlési berendezés összeszerelése.

huawei központ 01

Mozgásban - Targoncával árut mozgat egy dolgozó a Huawei regionális logisztikai központjában Biatorbágyon (MTI)

A termelésbővítés keretében a Huawei által közvetlenül és közvetve Magyarországon foglalkoztatottak száma a tervek szerint az eddigi másfél ezer duplájára emelkedik majd.

A Huawei kínai multinacionális mobil- és távközlési hálózati berendezéseket gyártó vállalat a világ 150 országában 150 ezer embert foglalkoztat. A cég székhelye a kínai Sencsen városa., ügyfelei között van a világ 50 vezető távközlési szolgáltatójából 45, így termékeivel és berendezéseivel a világ lakosságának egyharmadát szolgálja ki közvetlenül vagy közvetve.

Forrás: MTI A képek forrása az MTI, Fotó: Koszticsák Szilárd

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©